Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Iron Curtain Cycling regionális műhelytalálkozót tartottak Lentiben
2019.04.11

A szlovén-magyar határtérség kerékpáros turizmusának fejlesztését szolgáló regionális szolgáltatáscsomagok kialakításáról tanácskoztak a résztvevők.


A Zala Megyei Önkormányzat vezető partnerségével megvalósuló Iron Curtain Cycling projekt célja közös kerékpáros turisztikai desztináció létrehozása a határ mentén. Ehhez az infrastrukturális fejlesztések mellett szükség van az érintett szolgáltatók hálózatba kapcsolására is. A műhelytalálkozók célja, hogy az érintettek tapasztalatokat cseréljenek és közös ajánlatokat dolgozzanak ki a térségbe érkező vendégeknek.
A Lentiben megrendezett eseményt Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke nyitotta meg és kifejtette, hogy az infrastruktúra fejlesztése már zajlik, de emellett nagyon fontos, hogy kialakításra kerüljenek olyan szolgáltatáscsomagok, amelyek nemcsak érdekesek a térségbe látogató turisták számára, de tervezhetővé is tesznek egy-egy utat, illetve a nyaralást.
Ezt követően a projekt résztvevői – Zala és Vas megye, illetve a határ szlovén oldaláról Lendva, Muraszombat és Ptuj - bemutatták az általuk kidolgozott helyi szolgáltatáscsomagokat, amelyeknek célja, hogy hosszabb idejű tartózkodás esetén is élményekben gazdag legyen a programkínálat. Eddig 25 helyi szolgáltatáscsomag jött létre, amelyek 1-3 napos kerékpártúrákat tartalmaznak.
A találkozó résztvevői ezután csoportmunka keretében tettek javaslatokat a határon átnyúló csomagok elemeit illetően, s megvitatták elképzeléseiket, ötleteiket a jövőbeni tervekről és kerékpáros turisztikai fejlesztésekről.
Az esemény zárásaként Pámer Zoltán szakértő összegezte a felvetődött javaslatokat, melyek alapján elkezdhetik kidolgozni a határon átnyúló szolgáltatáscsomagokat.
A 2. regionális műhelytalálkozóra várhatóan májusban kerül majd sor a muraszombati térségben.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben