Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Esküt tettek a Zala megyei önkéntes tartalékos katonák
2019.03.13

A zalaegerszegi Apáczai Művelődési Központban tartott ünnepélyes eseményen dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága parancsnokhelyettese köszöntötte az esküt tevőket úgy fogalmazva, hogy „Zalában újból fellobbant a magyar honvédség fáklyája”.


Az ünnepség szónokai – dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos – üdvözölték a civil állampolgári bázison kibontakozó önkéntes tartalékos rendszert, melynek megújulása 2017 óta tart és köszönetet mondtak a most csatlakozóknak, hogy szabad idejüket áldozzák fel a közösség érdekében.
Ezt követően írta alá szerződését ünnepélyes keretek között Varga Zoltán pedagógus és sikeres sportvezető, az 50. zalai tartalékos katona, akinek ez alkalomból oklevelet adott át Balaicz Zoltán polgármester.
Az eskütételt megelőzően elismerést nyújtottak át Szabadics Zoltánnak, s elhangzott, hogy az ötven önkéntes nagyszerű tettet hajtott végre, hiszen a honvédség kötelékébe lépve vállalta, hogy védelmezi azt az ezeréves kultúrát és hagyományt, melyet Magyarország jelképez.
Az ünnepélyes eskütételt követően Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben