Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Esküt tettek a Zala megyei önkéntes tartalékos katonák
2019.03.13

A zalaegerszegi Apáczai Művelődési Központban tartott ünnepélyes eseményen dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága parancsnokhelyettese köszöntötte az esküt tevőket úgy fogalmazva, hogy „Zalában újból fellobbant a magyar honvédség fáklyája”.


Az ünnepség szónokai – dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos – üdvözölték a civil állampolgári bázison kibontakozó önkéntes tartalékos rendszert, melynek megújulása 2017 óta tart és köszönetet mondtak a most csatlakozóknak, hogy szabad idejüket áldozzák fel a közösség érdekében.
Ezt követően írta alá szerződését ünnepélyes keretek között Varga Zoltán pedagógus és sikeres sportvezető, az 50. zalai tartalékos katona, akinek ez alkalomból oklevelet adott át Balaicz Zoltán polgármester.
Az eskütételt megelőzően elismerést nyújtottak át Szabadics Zoltánnak, s elhangzott, hogy az ötven önkéntes nagyszerű tettet hajtott végre, hiszen a honvédség kötelékébe lépve vállalta, hogy védelmezi azt az ezeréves kultúrát és hagyományt, melyet Magyarország jelképez.
Az ünnepélyes eskütételt követően Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben