Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Esküt tettek a Zala megyei önkéntes tartalékos katonák
2019.03.13

A zalaegerszegi Apáczai Művelődési Központban tartott ünnepélyes eseményen dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága parancsnokhelyettese köszöntötte az esküt tevőket úgy fogalmazva, hogy „Zalában újból fellobbant a magyar honvédség fáklyája”.


Az ünnepség szónokai – dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos – üdvözölték a civil állampolgári bázison kibontakozó önkéntes tartalékos rendszert, melynek megújulása 2017 óta tart és köszönetet mondtak a most csatlakozóknak, hogy szabad idejüket áldozzák fel a közösség érdekében.
Ezt követően írta alá szerződését ünnepélyes keretek között Varga Zoltán pedagógus és sikeres sportvezető, az 50. zalai tartalékos katona, akinek ez alkalomból oklevelet adott át Balaicz Zoltán polgármester.
Az eskütételt megelőzően elismerést nyújtottak át Szabadics Zoltánnak, s elhangzott, hogy az ötven önkéntes nagyszerű tettet hajtott végre, hiszen a honvédség kötelékébe lépve vállalta, hogy védelmezi azt az ezeréves kultúrát és hagyományt, melyet Magyarország jelképez.
Az ünnepélyes eskütételt követően Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben