Legfrissebb hírek


2020.02.25 - Az Európai Unió a 2021-2027-es programozási időszakában is kiemelt figyelmet szentel a központi térségekhez képest jellemzően elmaradott határtérségek fejlesztésére, illetve a határon átnyúló együttműködések támogatására. A korábbi programok folytatásaként az új időszakban is lesz lehetőség közös, magyar-horvát együttműködésben megvalósuló fejlesztési projektek finanszírozására.

2020.02.25 - Pénteken tartották az ünnepélyes diplomaátadót, melynek keretében 59-en vehették át oklevelüket. Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett Pácsonyi Imre a közgyűlés alelnöke.

2020.02.24 - A Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében tartották a napokban Falusi Krónika címmel a Magyarországon és a Kárpát-medencében működő olvasókörök, közösségek számára 2020-ra meghirdetett irodalmi találkozó Zala megyei döntőjét.

2020.02.24 - Szombaton gálaműsorral ünnepelték meg a 25. évfordulót, melyre vendég előadókat is hívtak. Az 1994 decemberében alakult csoport kezdetben csak női tagokból állt, s célja Vasboldogasszony és a környező települések népdalainak, hagyományainak megőrzése, továbbadása, valamint a helyi rendezvények színesítése volt.

2020.02.21 - A Halis István Városi Könyvtárban tegnap délután tartották a kommunista diktatúrák áldozataira emlékező rendezvényt, melyen egyben kihirdették az önkormányzat és a Nagykanizsai Polgári Egyesület együttműködésében lebonyolított középiskolás vetélkedő eredményét.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Régiós gazdasági évnyitó tanácskozás a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamaránál
2019.03.08

Cégvezetők, vállalkozók és polgármesterek részvételével rendezték meg csütörtökön az idei terveket bemutató gazdasági évnyitó tanácskozást Nagykanizsán a Medgyaszay Házban.


Az eseményen elhangzott, hogy több megyei jogú városhoz hasonlóan itt is gondot jelent, hogy nem tudják helyben tartani a fiatalokat, mivel érettségi után a diákok 58%-a budapesti felsőoktatási intézményeket választ és ezt követően jelentős részük már nem is tér vissza. Cégvezetők részéről pedig megfogalmazódott, hogy helyben kevés a szakképzett munkaerő annak ellenére is, hogy a szakképző centrum szinte minden szakmában képezne szakembereket. Szakképzési ösztöndíj programmal próbálnak segíteni és a hiányszakmák felé terelni a fiatalokat, de egyelőre még nem igazán érezhető ennek hatása.
A rendezvényen előadást tartott többek közt Cseresnyés Péter miniszterhelyettes. országgyűlési képviselő, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Jörg Bauer, a Tungsram Kft. elnök-vezérigazgatója. A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke vett részt az eseményen.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben