Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Régiós gazdasági évnyitó tanácskozás a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamaránál
2019.03.08

Cégvezetők, vállalkozók és polgármesterek részvételével rendezték meg csütörtökön az idei terveket bemutató gazdasági évnyitó tanácskozást Nagykanizsán a Medgyaszay Házban.


Az eseményen elhangzott, hogy több megyei jogú városhoz hasonlóan itt is gondot jelent, hogy nem tudják helyben tartani a fiatalokat, mivel érettségi után a diákok 58%-a budapesti felsőoktatási intézményeket választ és ezt követően jelentős részük már nem is tér vissza. Cégvezetők részéről pedig megfogalmazódott, hogy helyben kevés a szakképzett munkaerő annak ellenére is, hogy a szakképző centrum szinte minden szakmában képezne szakembereket. Szakképzési ösztöndíj programmal próbálnak segíteni és a hiányszakmák felé terelni a fiatalokat, de egyelőre még nem igazán érezhető ennek hatása.
A rendezvényen előadást tartott többek közt Cseresnyés Péter miniszterhelyettes. országgyűlési képviselő, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Jörg Bauer, a Tungsram Kft. elnök-vezérigazgatója. A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke vett részt az eseményen.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben