Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Régiós gazdasági évnyitó tanácskozás a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamaránál
2019.03.08

Cégvezetők, vállalkozók és polgármesterek részvételével rendezték meg csütörtökön az idei terveket bemutató gazdasági évnyitó tanácskozást Nagykanizsán a Medgyaszay Házban.


Az eseményen elhangzott, hogy több megyei jogú városhoz hasonlóan itt is gondot jelent, hogy nem tudják helyben tartani a fiatalokat, mivel érettségi után a diákok 58%-a budapesti felsőoktatási intézményeket választ és ezt követően jelentős részük már nem is tér vissza. Cégvezetők részéről pedig megfogalmazódott, hogy helyben kevés a szakképzett munkaerő annak ellenére is, hogy a szakképző centrum szinte minden szakmában képezne szakembereket. Szakképzési ösztöndíj programmal próbálnak segíteni és a hiányszakmák felé terelni a fiatalokat, de egyelőre még nem igazán érezhető ennek hatása.
A rendezvényen előadást tartott többek közt Cseresnyés Péter miniszterhelyettes. országgyűlési képviselő, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Jörg Bauer, a Tungsram Kft. elnök-vezérigazgatója. A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke vett részt az eseményen.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben