Legfrissebb hírek


2019.09.18 - Jó gyakorlatok megismerése, ebbe beleértve korábban elzárt területeken fekvő objektumok, történelmi emlékhelyek hasznosítási lehetőségeit (Zrínyi-Újvár, "Magyar Maginot Vonal", a határfolyó Mura vízi turisztikai programja).– ez a célja Zala megye és Kovászna megye közös Testvér megyei együttműködési pályázatának, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

2019.09.16 - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatták fel Zalaegerszegen a Zalaco Sütőipari Zrt. új üzemcsarnokát.

2019.09.16 - Kerékpáros családi napot rendeztek Páka központi helyszínnel szeptember 14-én, melynek keretében kerékpáros és gyalogtúrákon, sport és ügyességi programokon, egészségügyi szűréseken vehettek részt, valamint egészséges életmóddal, közlekedésbiztonsággal és kerékpározással kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők.

2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Pannon ETT ülés Zalaegerszegen
2017.04.05

Április 5-én tartotta soros közgyűlését a Pannon Európai Területi Társulás a megyeházán. A 2010-ben alakult Pannon EGTC szlovén, magyar és horvát partnerek, köztük a Zala Megyei Önkormányzat részvételével munkálkodik a dél-nyugati határtérség összehangolt fejlesztése érdekében.


Tagjai: 57 helyi önkormányzat három országból (Magyarország, Szlovénia, Horvátország), Pécsi Egyetem, Duna-Dráva Nemzeti Park

Célja, hogy sikeres együttműködést alakítson ki több ország önkormányzatai, valamint a térség helyi és regionális hatóságai között. Az EGTC keretében olyan lehetőségek nyílnak meg a részt vevők számára, mint a közös infrastruktúrafejlesztés, a határon átnyúló integrált fejlesztési programok kialakítása, a területi tervezés, az egészségügyi szektorban való együttműködés, a helyi közlekedés fejlesztése, a nemzeti parkok közötti együttműködés, a vállalkozási együttműködés, a mezőgazdasági beszerzők hálózatainak kialakítása, a feldolgozói, logisztikai és tárolási infrastruktúra kialakítása, a határon átnyúló kereskedelmi és üzleti hálózatok kialakítása, valamint a közös tőkebefektetés és foglalkoztatás.

A szerdai ülésen elfogadták a szervezet 2016. évi beszámolóját és a 2017. évi költségvetését. Döntöttek több projekt előkészítéséről és meghallgatták a SHARE projektről szóló tájékoztatót.

Az ülés végén a házigazda megyei önkormányzat elnöke, Dr Pál Attila köszönte meg a tanácskozáson résztvevők munkáját és ajánlotta fel az önkormányzat nagy- és nemzetközi projektekben szerzett tapasztalatát, mint például a CETC Közép-Európai Közlekedési Folyosó Európai Területi Társulás. Az ülésen részt vett Pácsonyi Imre megyei alelnök, aki a társulás egyik alelnöki tisztségét is betölti.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben