Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Pannon ETT ülés Zalaegerszegen
2017.04.05

Április 5-én tartotta soros közgyűlését a Pannon Európai Területi Társulás a megyeházán. A 2010-ben alakult Pannon EGTC szlovén, magyar és horvát partnerek, köztük a Zala Megyei Önkormányzat részvételével munkálkodik a dél-nyugati határtérség összehangolt fejlesztése érdekében.


Tagjai: 57 helyi önkormányzat három országból (Magyarország, Szlovénia, Horvátország), Pécsi Egyetem, Duna-Dráva Nemzeti Park

Célja, hogy sikeres együttműködést alakítson ki több ország önkormányzatai, valamint a térség helyi és regionális hatóságai között. Az EGTC keretében olyan lehetőségek nyílnak meg a részt vevők számára, mint a közös infrastruktúrafejlesztés, a határon átnyúló integrált fejlesztési programok kialakítása, a területi tervezés, az egészségügyi szektorban való együttműködés, a helyi közlekedés fejlesztése, a nemzeti parkok közötti együttműködés, a vállalkozási együttműködés, a mezőgazdasági beszerzők hálózatainak kialakítása, a feldolgozói, logisztikai és tárolási infrastruktúra kialakítása, a határon átnyúló kereskedelmi és üzleti hálózatok kialakítása, valamint a közös tőkebefektetés és foglalkoztatás.

A szerdai ülésen elfogadták a szervezet 2016. évi beszámolóját és a 2017. évi költségvetését. Döntöttek több projekt előkészítéséről és meghallgatták a SHARE projektről szóló tájékoztatót.

Az ülés végén a házigazda megyei önkormányzat elnöke, Dr Pál Attila köszönte meg a tanácskozáson résztvevők munkáját és ajánlotta fel az önkormányzat nagy- és nemzetközi projektekben szerzett tapasztalatát, mint például a CETC Közép-Európai Közlekedési Folyosó Európai Területi Társulás. Az ülésen részt vett Pácsonyi Imre megyei alelnök, aki a társulás egyik alelnöki tisztségét is betölti.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben