Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Pannon ETT ülés Zalaegerszegen
2017.04.05

Április 5-én tartotta soros közgyűlését a Pannon Európai Területi Társulás a megyeházán. A 2010-ben alakult Pannon EGTC szlovén, magyar és horvát partnerek, köztük a Zala Megyei Önkormányzat részvételével munkálkodik a dél-nyugati határtérség összehangolt fejlesztése érdekében.


Tagjai: 57 helyi önkormányzat három országból (Magyarország, Szlovénia, Horvátország), Pécsi Egyetem, Duna-Dráva Nemzeti Park

Célja, hogy sikeres együttműködést alakítson ki több ország önkormányzatai, valamint a térség helyi és regionális hatóságai között. Az EGTC keretében olyan lehetőségek nyílnak meg a részt vevők számára, mint a közös infrastruktúrafejlesztés, a határon átnyúló integrált fejlesztési programok kialakítása, a területi tervezés, az egészségügyi szektorban való együttműködés, a helyi közlekedés fejlesztése, a nemzeti parkok közötti együttműködés, a vállalkozási együttműködés, a mezőgazdasági beszerzők hálózatainak kialakítása, a feldolgozói, logisztikai és tárolási infrastruktúra kialakítása, a határon átnyúló kereskedelmi és üzleti hálózatok kialakítása, valamint a közös tőkebefektetés és foglalkoztatás.

A szerdai ülésen elfogadták a szervezet 2016. évi beszámolóját és a 2017. évi költségvetését. Döntöttek több projekt előkészítéséről és meghallgatták a SHARE projektről szóló tájékoztatót.

Az ülés végén a házigazda megyei önkormányzat elnöke, Dr Pál Attila köszönte meg a tanácskozáson résztvevők munkáját és ajánlotta fel az önkormányzat nagy- és nemzetközi projektekben szerzett tapasztalatát, mint például a CETC Közép-Európai Közlekedési Folyosó Európai Területi Társulás. Az ülésen részt vett Pácsonyi Imre megyei alelnök, aki a társulás egyik alelnöki tisztségét is betölti.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben