Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Vállalkozói TOP100 – Zala megye 2017
2017.11.10

Vállalkozók, cégvezetők, állami és önkormányzati vezetők részvételével a napokban mutatták be a megye száz legnagyobb vállalkozását ismertető TOP 100 kiadványt.


A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap együttműködésével jelent meg a TOP 100 – Zala megye gazdasága 2017 című kiadvány, amelynek bemutatóját a Megyeháza Deák termében rendezték meg. Elhangzott, hogy már hatodik éve tart az az együttműködés, amelynek köszönhetően ismét megjelent a TOP 100, bemutatva a megye legnagyobb vállalkozásainak fontos adatait, köztük a 2015-ös és 2016-os nettó árbevételüket és más fontos gazdasági paraméterüket, képet adva e cégek teljesítményéről. Lapjait forgatva figyelemmel kísérhető a megye gazdaságának alakulása. Az esemény felszólalói között dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke a megye gazdaságfejlesztésben és az uniós támogatások koordinálásában betöltött szerepéről szólt, kiemelve, hogy Zalában – a megyei jogú városok keretén túl – 23 milliárd forint áll rendelkezésre fejlesztésekre. Ezt követően Zala Megye Címere emlékplakettet adományozott Dancs Józsefnek, a keszthelyi vendéglátóipari szakgimnázium gazdasági szaktanárának több évtizedes oktató-nevelő és a tehetséggondozás terén végzett munkája elismeréseként.

PEZ_4296_

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben