Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Vállalkozói TOP100 – Zala megye 2017
2017.11.10

Vállalkozók, cégvezetők, állami és önkormányzati vezetők részvételével a napokban mutatták be a megye száz legnagyobb vállalkozását ismertető TOP 100 kiadványt.


A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap együttműködésével jelent meg a TOP 100 – Zala megye gazdasága 2017 című kiadvány, amelynek bemutatóját a Megyeháza Deák termében rendezték meg. Elhangzott, hogy már hatodik éve tart az az együttműködés, amelynek köszönhetően ismét megjelent a TOP 100, bemutatva a megye legnagyobb vállalkozásainak fontos adatait, köztük a 2015-ös és 2016-os nettó árbevételüket és más fontos gazdasági paraméterüket, képet adva e cégek teljesítményéről. Lapjait forgatva figyelemmel kísérhető a megye gazdaságának alakulása. Az esemény felszólalói között dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke a megye gazdaságfejlesztésben és az uniós támogatások koordinálásában betöltött szerepéről szólt, kiemelve, hogy Zalában – a megyei jogú városok keretén túl – 23 milliárd forint áll rendelkezésre fejlesztésekre. Ezt követően Zala Megye Címere emlékplakettet adományozott Dancs Józsefnek, a keszthelyi vendéglátóipari szakgimnázium gazdasági szaktanárának több évtizedes oktató-nevelő és a tehetséggondozás terén végzett munkája elismeréseként.

PEZ_4296_

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben