Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Vállalkozói TOP100 – Zala megye 2017
2017.11.10

Vállalkozók, cégvezetők, állami és önkormányzati vezetők részvételével a napokban mutatták be a megye száz legnagyobb vállalkozását ismertető TOP 100 kiadványt.


A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap együttműködésével jelent meg a TOP 100 – Zala megye gazdasága 2017 című kiadvány, amelynek bemutatóját a Megyeháza Deák termében rendezték meg. Elhangzott, hogy már hatodik éve tart az az együttműködés, amelynek köszönhetően ismét megjelent a TOP 100, bemutatva a megye legnagyobb vállalkozásainak fontos adatait, köztük a 2015-ös és 2016-os nettó árbevételüket és más fontos gazdasági paraméterüket, képet adva e cégek teljesítményéről. Lapjait forgatva figyelemmel kísérhető a megye gazdaságának alakulása. Az esemény felszólalói között dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke a megye gazdaságfejlesztésben és az uniós támogatások koordinálásában betöltött szerepéről szólt, kiemelve, hogy Zalában – a megyei jogú városok keretén túl – 23 milliárd forint áll rendelkezésre fejlesztésekre. Ezt követően Zala Megye Címere emlékplakettet adományozott Dancs Józsefnek, a keszthelyi vendéglátóipari szakgimnázium gazdasági szaktanárának több évtizedes oktató-nevelő és a tehetséggondozás terén végzett munkája elismeréseként.

PEZ_4296_

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben