Legfrissebb hírek


2019.09.18 - Jó gyakorlatok megismerése, ebbe beleértve korábban elzárt területeken fekvő objektumok, történelmi emlékhelyek hasznosítási lehetőségeit (Zrínyi-Újvár, "Magyar Maginot Vonal", a határfolyó Mura vízi turisztikai programja).– ez a célja Zala megye és Kovászna megye közös Testvér megyei együttműködési pályázatának, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

2019.09.16 - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatták fel Zalaegerszegen a Zalaco Sütőipari Zrt. új üzemcsarnokát.

2019.09.16 - Kerékpáros családi napot rendeztek Páka központi helyszínnel szeptember 14-én, melynek keretében kerékpáros és gyalogtúrákon, sport és ügyességi programokon, egészségügyi szűréseken vehettek részt, valamint egészséges életmóddal, közlekedésbiztonsággal és kerékpározással kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők.

2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Göcseji Szilvafesztivál
2015.09.08

Kilencedik alkalommal rendezték meg Szilvágyon a szilva fesztivált, mely a hagyományőrzésben mintaadó település egyik legismertebb rendezvénye.


A fesztivál keretében adta át Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke a Szilvágyért egyesületnek a pályázaton elnyert új terepjáróját. A Péntek Katalin vezette önkormányzat és az egyesület kiemelt szerepet játszik a település kulturális, hagyományőrző életében. Gondozza a helyi tündérkertet, a hegyi pince múzeumot és az erdei tornapályát.

A fesztiválra és a kapcsolódó főzőversenyre idén is kiemelt számban érkeztek a résztvevők. A rendezvény ugyan a szilváról szól – és számtalan szilvás ételt kóstolhattak meg a látogatók – de a főzőversenyben nem voltak megkötések. A zsűri véleménye alapján a legjobb eredményt a helyi, a pórszombati, kozmadombjai és a kálócfai csapat érte el.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben