Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Göcseji Szilvafesztivál
2015.09.08

Kilencedik alkalommal rendezték meg Szilvágyon a szilva fesztivált, mely a hagyományőrzésben mintaadó település egyik legismertebb rendezvénye.


A fesztivál keretében adta át Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke a Szilvágyért egyesületnek a pályázaton elnyert új terepjáróját. A Péntek Katalin vezette önkormányzat és az egyesület kiemelt szerepet játszik a település kulturális, hagyományőrző életében. Gondozza a helyi tündérkertet, a hegyi pince múzeumot és az erdei tornapályát.

A fesztiválra és a kapcsolódó főzőversenyre idén is kiemelt számban érkeztek a résztvevők. A rendezvény ugyan a szilváról szól – és számtalan szilvás ételt kóstolhattak meg a látogatók – de a főzőversenyben nem voltak megkötések. A zsűri véleménye alapján a legjobb eredményt a helyi, a pórszombati, kozmadombjai és a kálócfai csapat érte el.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben