Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Göcseji Szilvafesztivál
2015.09.08

Kilencedik alkalommal rendezték meg Szilvágyon a szilva fesztivált, mely a hagyományőrzésben mintaadó település egyik legismertebb rendezvénye.


A fesztivál keretében adta át Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke a Szilvágyért egyesületnek a pályázaton elnyert új terepjáróját. A Péntek Katalin vezette önkormányzat és az egyesület kiemelt szerepet játszik a település kulturális, hagyományőrző életében. Gondozza a helyi tündérkertet, a hegyi pince múzeumot és az erdei tornapályát.

A fesztiválra és a kapcsolódó főzőversenyre idén is kiemelt számban érkeztek a résztvevők. A rendezvény ugyan a szilváról szól – és számtalan szilvás ételt kóstolhattak meg a látogatók – de a főzőversenyben nem voltak megkötések. A zsűri véleménye alapján a legjobb eredményt a helyi, a pórszombati, kozmadombjai és a kálócfai csapat érte el.

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben