Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Mindennapi Örökségünk
2016.05.25

Az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezete, az ICOMOS kezdeményezésére 1984 óta világszerte megrendezik április 18-án a műemléki világnapot.


A műemléki világnaphoz kapcsolódóan a Zala Megyei Kormányhivatal „Mindennapi Örökségünk” címmel általános és középiskolások számára megyei rajz- és fotópályázatot hirdetett. Bemutatásra kerültek olyan Zala megyei védett (helyi és műemléki védelem alatt álló) épületekről készített rajzok, fotók, videók, amelyek lakókörnyezetünkben nagyobb figyelmet érdemelnének.

 20160519_orokseg_02

A pályázat során a pályaművek külön korcsoportban és a vizuális technikákat különválasztva kerültek értékelésre. A legszínvonalasabb pályaműveket értékes díjakkal jutalmazták, illetve a legjobb pályaművekből kiállítást szerveztek.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben