Legfrissebb hírek


2021.01.18 - A zalaegerszegi és környékbeli fejlesztéseket ismertette Navracsics Tibor kormánybiztossal szombaton délelőtt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a város és a megye vezetőinek jelenlétében. A Zala Megyei Önkormányzat részéről Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke vett részt az eseményen, amelyen a sajtótájékoztatót megelőzően a résztvevők gyümölcsfát ültettek a ZalaZONE tesztpályán, a Z-fogadó épület mellett.

2021.01.18 - 2021. január 15-én veszprémi egyeztetésre hívta Navracsics Tibor, a Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa a zóna területén működő megyék és megyei jogú városok vezetőit. A Zala Megyei Önkormányzatot elnöke, Dr. Pál Attila képviselte.

2021.01.12 - Istentisztelet keretében emlékeztek a község templomában vasárnap a XX. századi magyar történelem egyik legtragikusabb eseményére, a doni áttörésnek nevezett hadműveletre. A 78 évvel ezelőtti eseményekről Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke emlékezett meg Zalabaksán.

2021.01.12 - A projekt legújabb részleiről múlt pénteken tartott sajtótájékoztatót Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Tóth Lucia, Kisrécse polgármestere.

2021.01.06 - Évindító sajtótájékoztatót tartottak 2021. január 6-án a megye vezetői, Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, valamint Balaicz Zoltán Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Mindennapi Örökségünk
2016.05.25

Az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezete, az ICOMOS kezdeményezésére 1984 óta világszerte megrendezik április 18-án a műemléki világnapot.


A műemléki világnaphoz kapcsolódóan a Zala Megyei Kormányhivatal „Mindennapi Örökségünk” címmel általános és középiskolások számára megyei rajz- és fotópályázatot hirdetett. Bemutatásra kerültek olyan Zala megyei védett (helyi és műemléki védelem alatt álló) épületekről készített rajzok, fotók, videók, amelyek lakókörnyezetünkben nagyobb figyelmet érdemelnének.

 20160519_orokseg_02

A pályázat során a pályaművek külön korcsoportban és a vizuális technikákat különválasztva kerültek értékelésre. A legszínvonalasabb pályaműveket értékes díjakkal jutalmazták, illetve a legjobb pályaművekből kiállítást szerveztek.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben