Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


“Valami lett kezünk nyomán” – A megyei közgyűlés díjátadó ünnepsége
2016.09.19

Szombaton tartotta ünnepi ülését a Zala Megyei Közgyűlés, melyen átadásra került a megyei díszpolgári cím, valamint a testület által adományozott 2016. évi díjak. Az ünnepi ülésen részt vett Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Vigh László országgyűlési képviselő, Dr. Gyimesi Endre, volt országgyűlési képviselő, megyei díszpolgár, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere.


Elsőként Dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke mondta el köszöntőjét és számolt be az önkormányzat elmúlt évi tevékenységéről, a testület és a hivatal előtt álló feladatokról. Az ülésen Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság biztosa tartott ünnepi beszédet, felidézve a megyéhez való kötődését és előre is gratulált a díjazottaknak.

A köszöntőket Alexander Horsch és az Arany Pajzs 432 Hz együttes műsora, majd a 2016. évi megyei kitüntető cím és díjak átadása követte.

A Közgyűlés Zala Megye Díszpolgára kitüntető címet adományozott Dr. Papp Lajos szívsebésznek Zalaegerszeg és Zala megye fejlesztése érdekében végzett munkássága, kimagasló, világszerte elismert szakmai eredményeiért, tudományos és közéleti munkásságáért, példaértékű munkájáért, amely révén megyénkben világszínvonalú szívsebészeti, szívgyógyászati centrum és gyógyító tevékenység jöhetett létre.

A Közgyűlés Elnöke Zala Megye Címere Emlékplakett díjat adományozott Dr. Hegyi Pál ny. főorvos részére a Zala Megyei Kórházban végzett több évtizedes fáradhatatlan, lelkiismeretes és magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként.

A Közgyűlés Zala Megye Közigazgatásáért Díjat adományozott Dr. Németh Ágnes Izabella főosztályvezetőnek, megyei főállatorvosnak kiemelkedő, tartósan magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként.

A Zala Megye Egészségügyéért Díjat vehette át Dr. Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház nyugalmazott volt főigazgatója, országos hírű gyógyító és egészségnevelő munkásságáért.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nagykanizsai Csoportjának hosszú ideje végzett kiemelkedő önkéntes szociális tevékenységéért a Zala Megyei Közgyűlés Zala Megye Szociális Gondoskodásáért Díjat adományozott.

A Keszthelyi Vajda János Gimnázium tanára,  Varga Szabolcs Gábor, a Közgyűlés Zalai Pedagógus Díját vehette át kiemelkedő nevelő-oktató és közösségi munkájáért.

A Közgyűlés Zala Megye Sportjáért Díjat adományozott Szécsi Györgynek a Zala megyei lovassport szervezésében végzett kiváló munkájáért és kiemelkedő oktatási tevékenységéért, valamint Soós Istvánnak a futball és a zalaegerszegi klub iránti elkötelezettsége és az utánpótlás érdekében végzett példaértékű munkája elismeréseként.

Zalai Civil Társadalomért és Nemzetiségekért Díjat kapott a Nagykanizsa-Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület, a helyi közösséget negyedszázada mintaszerűen összefogó közösségszervező munkájának elismeréseként.

Pálinkás Róbert igazgató a keszthelyi Festetics kastély és a Festetics örökség megőrzése és turisztikai fejlesztése érdekében végzett tevékenységéért a Zala Megye Fejlesztéséért Díjat vehette át.

Az alsópáhoki Kolping Hotel és a minőségi családbarát turisztikai szolgáltatások fejlesztése érdekében végzett munkájáért Zala Megye Fejlesztéséért Díjat kapott Baldauf Csaba igazgató is.

Az idén alapított Zala György Díjat a Közgyűlés  Illésné Major Julianna festőművésznek adományozta a nemzetközi művésztelepek szervezésében és a kulturális értékek gyarapításában, valamint a közösségi kapcsolatok erősítéséért végzett munkájáért.

A díjak átadását követően Dr. Papp Lajos professzor, Zala Megye Díszpolgára osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel az elismerésben részesült személyek képviseletében. Az ünnepség végén Szántner Luca műsorát hallgathatták meg a résztvevők.

Az rendezvényt követő fogadáson Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott mondott pohárköszöntőt.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben