Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Mézes hétvége
2015.12.07

Fesztivált, kiállítást és vásárt tartottak a méhészek Zalaegerszegen a hétvégén a sportcsarnokban. A szervező Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete meghívására több megyéből és Muravidékről, Erdélyből is érkeztek kiállítók.


A különböző mézek és mézkülönlegességek mellett méhészeti eszközöket és kiegészítőket is vásárolhattak a rendezvény két napja alatt a résztvevők.

A program a Mária Magdolna templomban tartott misével és a méz megáldásával kezdődött, ami után a mézlovagrendek felvonultak a városban. Az ünnepélyes megnyitóra már a városi sportcsarnokban került sor, ahol a szervezők mellett Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte a méhészeket és az érdeklődőket. A megnyitó keretében adták át a fesztiváldíjakat és a méz-szépségverseny nyerteseinek jutalmait.

A vásárral egybekötött kiállítást szakmai fórum egészítette ki, ahol a méhészet aktuális kérdéseiről szóltak az előadók. A rendezvényt Mikulás köszöntő zárta.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben