Legfrissebb hírek


2019.12.09 - December 6-án a Műpában rendezte meg idei Vállalkozók Napja rendezvényét a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), melynek keretében átadták az Év Vállakozója 2019 díjakat. Elismerésben részesült a Zala Megyei Önkormányzat által alapított Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány is, melynek képviseletében Pácsonyi Imre az alapítvány kuratóriumának elnöke, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke vette át a díjat.

2019.12.05 - Önkormányzatok, munkaügyi szervezetek vezetői, vállalkozások képviselői, a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum konzorciumi tagjainak képviselői vettek részt tegnap a három éve kezdődött és 2021 nyaráig tartó projekt keretében kialakított együttműködés konferenciáján a Megyeházán.

2019.12.05 - A keddi Egerszegi Esték vendége volt Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés újraválasztott elnöke, aki az elmúlt év eredményeiről és a jövőre vonatkozó megyei tervekről beszélt.

2019.12.02 - A cég megalakulásának 30. évfordulója alkalmából a zalaegerszegi autóipari tesztpálya konferenciatermében utódlás – tradíció- innováció mottóval meghirdetett rendezvényen dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszélt arról, hogy napjainkban két kihívással néznek szembe a családi vállalkozások: az egyik a generációváltás, a másik pedig a hozzáadott érték növelése.

2019.12.02 - A Zala Megye Közgyűlése közmeghallgatást tart a 2019. december 12-én (csütörtökön) 14.00 órakor kezdődő testületi ülésén a Megyeháza, földszinti Deák Ferenc termében. (Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10.)

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Mézes hétvége
2015.12.07

Fesztivált, kiállítást és vásárt tartottak a méhészek Zalaegerszegen a hétvégén a sportcsarnokban. A szervező Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete meghívására több megyéből és Muravidékről, Erdélyből is érkeztek kiállítók.


A különböző mézek és mézkülönlegességek mellett méhészeti eszközöket és kiegészítőket is vásárolhattak a rendezvény két napja alatt a résztvevők.

A program a Mária Magdolna templomban tartott misével és a méz megáldásával kezdődött, ami után a mézlovagrendek felvonultak a városban. Az ünnepélyes megnyitóra már a városi sportcsarnokban került sor, ahol a szervezők mellett Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte a méhészeket és az érdeklődőket. A megnyitó keretében adták át a fesztiváldíjakat és a méz-szépségverseny nyerteseinek jutalmait.

A vásárral egybekötött kiállítást szakmai fórum egészítette ki, ahol a méhészet aktuális kérdéseiről szóltak az előadók. A rendezvényt Mikulás köszöntő zárta.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben