Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Jótékonysági est Csesztregen
2015.12.02

Idén hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos jótékonysági estjét a csesztregi egyházközség. A rendezvényen az est fővédnöke, Dr. Veres András megyéspüspök köszöntötte a megjelenteket. A civil védnöki feladatokat Dr. Pál Attila megyei elnök, Rigó Csaba kormánymegbízott és Vigh László országgyűlés képviselő vállalták.


Fellépett a Csesztregi Pávakör, a helyi színjátszók és az iskola diákjai, valamint a pap testvérek. A jótékonysági műsor bevételét a nemesnépi kápolna felújítására ajánlották fel. A Zala Megyei Önkormányzatot Pácsonyi Imre alelnök képviselte az ünnepségen.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben