Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Jótékonysági est Csesztregen
2015.12.02

Idén hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos jótékonysági estjét a csesztregi egyházközség. A rendezvényen az est fővédnöke, Dr. Veres András megyéspüspök köszöntötte a megjelenteket. A civil védnöki feladatokat Dr. Pál Attila megyei elnök, Rigó Csaba kormánymegbízott és Vigh László országgyűlés képviselő vállalták.


Fellépett a Csesztregi Pávakör, a helyi színjátszók és az iskola diákjai, valamint a pap testvérek. A jótékonysági műsor bevételét a nemesnépi kápolna felújítására ajánlották fel. A Zala Megyei Önkormányzatot Pácsonyi Imre alelnök képviselte az ünnepségen.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben