Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Korszerű MRI a megyei kórházban
2015.11.30

A Zala Megyei Kórház képalkotó diagnosztikai egészségügyi eszközparkjának modernizálása keretében alacsony energiafelhasználású MRI berendezést helyezett üzembe 2015. november 27-én.


A 740 millió forintos beruházás eredményeként a MAGNETOM Area típusú MRI beszerzésével nő a diagnosztikai szolgáltatás színvonala és csökken az MRI berendezés energiafelhasználásnak mértéke 38 %-kal. A kórház eddigi MRI berendezése 2005-ben került beszerzésre, amely mind diagnosztikai, mind energiahatékonysági szempontból elavultnak számít. A beruházás költségei tartalmazzák az előkészítés, a közbeszerzés, a projektmenedzselés, az eszközbeszerzés, beüzemelés és karbantartás, valamint a kötelező nyilvánosság költségeit.

Az új berendezés átadásán részt vett Dr. Nemcsok Dénes Sándor környezeti és energiahatékonysági programokért felelős helyette államtitkár, aki példaértékűnek nevezte a fejlesztést és kiemelte annak gyors megvalósításában Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnökének szerepét is.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben