Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újabb 800 méter a kerékpárosoknak
2015.11.30

Tovább bővült a zalakarosi kerékpárút a szombaton, 2015. november 28-án átadott 800 méteres szakasszal. Az új szakasz a galamboki kerékpárútra csatlakozik, melyet a tervek szerint Nagykanizsa felé is meghosszabbítanak. A 127 millió forintos beruházást a Szabau Kft végezte a Teker Kerékpáros Egyesület közreműködésével.


Az ünnepélyes átadáson a Zala Megyei Önkormányzatot Bene Csaba alelnök képviselte. Az új fejlesztés is jelzi, hogy milyen óriási fejlődésen ment keresztül a kerékpáros turizmus Zalakaroson.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben