Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szociális intézmények munkatársainak köszöntése
2015.11.18

A "Szociális munka világnapja" alkalmából köszöntötték a megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozóit kedded, 2015. november 17-én a Megyeházán, Zalaegerszegen.


Györe  Edina, az ünnepséget szervező Zala Megyei Szociális és Gyermekédelmi Főigazgatóság igazgatója és Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnökének köszöntő szavai után elismerések átadására került sor a szakterületen dolgozók számára.

Többen vehették át a "Szociális munkáért" elismerést, míg Dr. Pál Attila megyei elnök a fogyatékkal élő ellátottak emberi méltósága, lelki, fizikai egészsége, valamint társadalmi integrációja érdekében végzett magas színvonalú szakmai munkájáért és példamutató emberi magatartásáért Zala Megye Címere emlékplakettet adományozott Varga Lászlónénak, a magyarszerdahelyi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete szociális és mentálhigiénés munkatársának.

20151117_szocmunka_900_1

Varga Lászlóné és Dr Pál Attila

(Fotó: Zala Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben