Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szociális intézmények munkatársainak köszöntése
2015.11.18

A "Szociális munka világnapja" alkalmából köszöntötték a megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozóit kedded, 2015. november 17-én a Megyeházán, Zalaegerszegen.


Györe  Edina, az ünnepséget szervező Zala Megyei Szociális és Gyermekédelmi Főigazgatóság igazgatója és Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnökének köszöntő szavai után elismerések átadására került sor a szakterületen dolgozók számára.

Többen vehették át a "Szociális munkáért" elismerést, míg Dr. Pál Attila megyei elnök a fogyatékkal élő ellátottak emberi méltósága, lelki, fizikai egészsége, valamint társadalmi integrációja érdekében végzett magas színvonalú szakmai munkájáért és példamutató emberi magatartásáért Zala Megye Címere emlékplakettet adományozott Varga Lászlónénak, a magyarszerdahelyi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete szociális és mentálhigiénés munkatársának.

20151117_szocmunka_900_1

Varga Lászlóné és Dr Pál Attila

(Fotó: Zala Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben