Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Konferencia a közlekedésről
2015.02.11

A Zala Megyei Önkormányzat a megyei területfejlesztési célok kidolgazása keretében tartott Zala megye közlekedéséről, a fejlesztési tervekről és lehetőségekről konferenciát Zalaegerszegen. A konferencia résztvevői tájékoztatást kaphattak a megyei koncepció általános céljairól, a megyét érintő közúti, vasúti fejlesztésekről.


Mind a GYESEV Zrt, mind a MÁV Zrt bemutatta a megyét érintő fejlesztési elképzeléseit.A Volán-társaságok átszervezése is napirenden szerepelt, hiszen Zala megye autóbusz-közlekedését is érinti a régiós átszervezés,az új szombathelyi központ kijelölése.

Szó volt az M9-es gyorsforgalmi út (autópálya) előkészítésének helyzetéről, valamint a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) felülvizsgálatával kapcsolatos fejleményekről.

A konferencia programja:

1. Zala megye fejlesztési elképzelései.
Előadó: Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke
2. Tájékoztató a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) felülvizsgálatával kapcsolatos fejleményekről, különös tekintettel a törzshálózat, illetve az átfogó hálózat magyarországi elemeire
Előadó: Dr. Egyházy Zoltán, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ főosztályvezetője
3. Zala megyét és a térséget érintő országos hálózati jelentőségű főbb vasúti és közúti, valamint logisztikai fejlesztések
Előadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság Holnapy László főosztályvezető-helyettes
4. A MÁV ZRT. Zala megyét érintő fejlesztési koncepciója
Előadó: Csilléry Béla központvezető MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Központ Szombathely
5. Tájékoztató az M9 gyorsforgalmi út előkészítési, tervezési munkáinak előrehaladási folyamatáról
Előadó: Bodó Imre, tervező, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
6. A GYSEV Zrt. által üzemeltett Zala megyei vasútvonalak és a tervezett fejlesztések
Előadó: Kövesdi Szilárd, GYSEV Zrt. vezérigazgatója
7. Zala megyei autóbusz közlekedés helyzete és fejlesztési elképzelései, más közlekedési lehetőségekkel való összehangolása.
Előadó: Papp László vezérigazgató, Vasi Volán Zrt.
8. Tájékoztató a megyei utak állapotáról, valamint a fejlesztési tervekről
Előadó: Mórocz József, a Magyar Közút NZrt. Zala megyei igazgatója és Schlemmer Tamás Fejlesztési és felújítási osztályvezető

Prezentációk letöltése.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben