Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalaszentiváni fejlesztések elismerése
2016.06.06

A Belügyminisztérium 2015-ben is meghirdette a Magyarországi Falumegújítási Díj pályázatát. A Bizottság – a pályaművek áttanulmányozása mellett – helyszíni bejárások, konzultációk révén is vizsgálta a legjobb pályázatokat benyújtó települések falumegújítási tevékenységét.


19 pályázóból a Bizottság 16 településre eljutott. Az ünnepélyes díjátadóra és falumegújítási konferenciára Komlóskán (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), a korábbi kiírás győztesénél került sor. A pályázati kiírásban meghirdetett falumegújítási díjak mellett kiosztásra kerülnek további különdíjak is.  Mivel a díjat 14 település kaphatja meg, a többi pályázó elismerő oklevelet kapott.

A Magyarországi Falumegújítási Díj I. helyezését Nagypáli érte el, míg a falumegújítást több területén elért eredményéért Zalaszentivánt is díjazták. A díj átvételét követően, 2016. június 2-án a település vezetése ismertette egy fórum keretében az elért eredményeket és a jövőre vonatkozó fejlesztési terveiket. Külön kiemelték a környéken egyedüliként önállóan működő bölcsődét. A fejlesztéseket bemutató fórumon a Zala Megyei Önkormányzatot Pácsonyi Imre alelnök képviselte.

(Fotó: Antal Lívia)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben