Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalaszentiváni fejlesztések elismerése
2016.06.06

A Belügyminisztérium 2015-ben is meghirdette a Magyarországi Falumegújítási Díj pályázatát. A Bizottság – a pályaművek áttanulmányozása mellett – helyszíni bejárások, konzultációk révén is vizsgálta a legjobb pályázatokat benyújtó települések falumegújítási tevékenységét.


19 pályázóból a Bizottság 16 településre eljutott. Az ünnepélyes díjátadóra és falumegújítási konferenciára Komlóskán (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), a korábbi kiírás győztesénél került sor. A pályázati kiírásban meghirdetett falumegújítási díjak mellett kiosztásra kerülnek további különdíjak is.  Mivel a díjat 14 település kaphatja meg, a többi pályázó elismerő oklevelet kapott.

A Magyarországi Falumegújítási Díj I. helyezését Nagypáli érte el, míg a falumegújítást több területén elért eredményéért Zalaszentivánt is díjazták. A díj átvételét követően, 2016. június 2-án a település vezetése ismertette egy fórum keretében az elért eredményeket és a jövőre vonatkozó fejlesztési terveiket. Külön kiemelték a környéken egyedüliként önállóan működő bölcsődét. A fejlesztéseket bemutató fórumon a Zala Megyei Önkormányzatot Pácsonyi Imre alelnök képviselte.

(Fotó: Antal Lívia)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben