Legfrissebb hírek


2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újabb fejlesztések Zalaegerszegen
2019.01.07

Az önkormányzat napokban tartott újévi fogadásán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében dr. Pál Attila vett részt, újabb fejlesztések bejelentésére is sor került.


Balaicz Zoltán polgármester jelezte egyebek mellett, hogy a Modern Városok Program segítségével hamarosan indul a 9.5 milliárd forintos értékű, 10 pályás 50 méteres uszoda, tanuszoda és strand építése a városban. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette, hogy a járműipari tesztpályához kapcsolódóan állami beruházás keretében új, modern, négycsillagos üzleti és konferencia hotel épül a korábbi MMIK helyén, melynek előkészítésére és tevezésére a Magyar Turisztikai Ügynökség 200 millió forintos támogatást biztosít még ebben a hónapban. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos pedig pohárköszöntőjében beszélt arról, hogy január végére elkészül a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a szívcentrumnak helyet adó épület, s bejelentette, hogy a Hevesi Sándor Színház felújítását is beveszi a Kormány a Modern Városok Programba. Az előkészítésre, az engedélyek és kiviteli tervek elkészítésére 255 millió forint támogatást biztosítanak.

Ezt követően átadták az önkormányzat által adományozott Innovációs díjat, amelyet minden évben a  város érdekében újító tevékenységet folytató vállalkozások nyerhetnek el. Idén a díjat, Szényi Zoltán képzőművész egy-egy alkotását a MOL Nyrt. Zalai Finomítójának adták, amelyet Eichinger Attila területi vezető, továbbá a Naste-Bau Kft.-nek, amelyet Kovács Dezső ügyvezető vett át

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben