Legfrissebb hírek


2019.09.18 - Jó gyakorlatok megismerése, ebbe beleértve korábban elzárt területeken fekvő objektumok, történelmi emlékhelyek hasznosítási lehetőségeit (Zrínyi-Újvár, "Magyar Maginot Vonal", a határfolyó Mura vízi turisztikai programja).– ez a célja Zala megye és Kovászna megye közös Testvér megyei együttműködési pályázatának, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

2019.09.16 - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatták fel Zalaegerszegen a Zalaco Sütőipari Zrt. új üzemcsarnokát.

2019.09.16 - Kerékpáros családi napot rendeztek Páka központi helyszínnel szeptember 14-én, melynek keretében kerékpáros és gyalogtúrákon, sport és ügyességi programokon, egészségügyi szűréseken vehettek részt, valamint egészséges életmóddal, közlekedésbiztonsággal és kerékpározással kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők.

2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újabb fejlesztések Zalaegerszegen
2019.01.07

Az önkormányzat napokban tartott újévi fogadásán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében dr. Pál Attila vett részt, újabb fejlesztések bejelentésére is sor került.


Balaicz Zoltán polgármester jelezte egyebek mellett, hogy a Modern Városok Program segítségével hamarosan indul a 9.5 milliárd forintos értékű, 10 pályás 50 méteres uszoda, tanuszoda és strand építése a városban. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette, hogy a járműipari tesztpályához kapcsolódóan állami beruházás keretében új, modern, négycsillagos üzleti és konferencia hotel épül a korábbi MMIK helyén, melynek előkészítésére és tevezésére a Magyar Turisztikai Ügynökség 200 millió forintos támogatást biztosít még ebben a hónapban. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos pedig pohárköszöntőjében beszélt arról, hogy január végére elkészül a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a szívcentrumnak helyet adó épület, s bejelentette, hogy a Hevesi Sándor Színház felújítását is beveszi a Kormány a Modern Városok Programba. Az előkészítésre, az engedélyek és kiviteli tervek elkészítésére 255 millió forint támogatást biztosítanak.

Ezt követően átadták az önkormányzat által adományozott Innovációs díjat, amelyet minden évben a  város érdekében újító tevékenységet folytató vállalkozások nyerhetnek el. Idén a díjat, Szényi Zoltán képzőművész egy-egy alkotását a MOL Nyrt. Zalai Finomítójának adták, amelyet Eichinger Attila területi vezető, továbbá a Naste-Bau Kft.-nek, amelyet Kovács Dezső ügyvezető vett át

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben