Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Újabb fejlesztések Zalaegerszegen
2019.01.07

Az önkormányzat napokban tartott újévi fogadásán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében dr. Pál Attila vett részt, újabb fejlesztések bejelentésére is sor került.


Balaicz Zoltán polgármester jelezte egyebek mellett, hogy a Modern Városok Program segítségével hamarosan indul a 9.5 milliárd forintos értékű, 10 pályás 50 méteres uszoda, tanuszoda és strand építése a városban. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette, hogy a járműipari tesztpályához kapcsolódóan állami beruházás keretében új, modern, négycsillagos üzleti és konferencia hotel épül a korábbi MMIK helyén, melynek előkészítésére és tevezésére a Magyar Turisztikai Ügynökség 200 millió forintos támogatást biztosít még ebben a hónapban. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos pedig pohárköszöntőjében beszélt arról, hogy január végére elkészül a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a szívcentrumnak helyet adó épület, s bejelentette, hogy a Hevesi Sándor Színház felújítását is beveszi a Kormány a Modern Városok Programba. Az előkészítésre, az engedélyek és kiviteli tervek elkészítésére 255 millió forint támogatást biztosítanak.

Ezt követően átadták az önkormányzat által adományozott Innovációs díjat, amelyet minden évben a  város érdekében újító tevékenységet folytató vállalkozások nyerhetnek el. Idén a díjat, Szényi Zoltán képzőművész egy-egy alkotását a MOL Nyrt. Zalai Finomítójának adták, amelyet Eichinger Attila területi vezető, továbbá a Naste-Bau Kft.-nek, amelyet Kovács Dezső ügyvezető vett át

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben