Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Átépítik Lentiben az autóbusz pályaudvart
2018.11.27

Hétfőn írták alá a kivitelezési szerződést a Lentiben felújításra kerülő autóbusz pályaudvarra vonatkozóan. A 476 millió forint értékű projekt keretében, a város és az ÉNYKKZrt. konzorciuma által megvalósítandó beruházás részleteit sajtótájékoztatón ismertették.


Elhangzott, hogy a fenntartható települési közlekedésfejlesztési program keretében már elkészült a Béke utcában a kerékpárút, most pedig elindul a hat induló és három érkező állással, valamint korszerű utasforgalmi tájékoztató rendszerrel felszerelt új autóbusz pályaudvar kialakítása. A jövő őszre tervezett átadásig ideiglenes pályaudvar működik a Szövetkezeti utcában.

Az eseményen részt vevő Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a fejlesztés az egész térséget érinti, s a már kiépített kerékpárút egy olyan hálózat része, amely munkahelyek elérését teszi lehetővé, de turisztikai szempontból is jelentős. Elmondta, hogy 23 milliárd forint áll rendelkezésre Zalában arra, hogy a kisebb települések megújuljanak, s ebből fejlesztik a közösségi közlekedést is. Hangsúlyozta, hogy történelmi jelentőségű beruházások valósulnak meg a megyében a mostani uniós ciklusban, hiszen ilyen nagy mennyiségű forrás ilyen rövid idő alatt még soha nem érkezett Zalába.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben