Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Átépítik Lentiben az autóbusz pályaudvart
2018.11.27

Hétfőn írták alá a kivitelezési szerződést a Lentiben felújításra kerülő autóbusz pályaudvarra vonatkozóan. A 476 millió forint értékű projekt keretében, a város és az ÉNYKKZrt. konzorciuma által megvalósítandó beruházás részleteit sajtótájékoztatón ismertették.


Elhangzott, hogy a fenntartható települési közlekedésfejlesztési program keretében már elkészült a Béke utcában a kerékpárút, most pedig elindul a hat induló és három érkező állással, valamint korszerű utasforgalmi tájékoztató rendszerrel felszerelt új autóbusz pályaudvar kialakítása. A jövő őszre tervezett átadásig ideiglenes pályaudvar működik a Szövetkezeti utcában.

Az eseményen részt vevő Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a fejlesztés az egész térséget érinti, s a már kiépített kerékpárút egy olyan hálózat része, amely munkahelyek elérését teszi lehetővé, de turisztikai szempontból is jelentős. Elmondta, hogy 23 milliárd forint áll rendelkezésre Zalában arra, hogy a kisebb települések megújuljanak, s ebből fejlesztik a közösségi közlekedést is. Hangsúlyozta, hogy történelmi jelentőségű beruházások valósulnak meg a megyében a mostani uniós ciklusban, hiszen ilyen nagy mennyiségű forrás ilyen rövid idő alatt még soha nem érkezett Zalába.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben