Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Partnereit köszöntötte a Rendőr-főkapitányság
2018.11.26

A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendezte meg negyedik partnertalálkozóját a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.


A kötetlen találkozón részt vettek az államigazgatás és a közigazgatás megyei és városi vezetői, a társszervek és partnercégek képviselői, a tudományos és művészeti élet prominensei, s a vendégek soraiban köszöntötték a horvát diplomácia több képviselőjét is, élükön a nagykövettel.

Nyitányként kisfilm kínált betekintést a főkapitányság elmúlt évébe, szó esett az informatikai és egyéb fejlesztésekről, a képzésekről, s a Szent György dombormű felavatásáról. Ezt követően a megyei főkapitány, dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy adott áttekintést eredményeikről, adatokkal illusztrálva a bűncselekmények számának csökkenését a négy évvel ezelőttihez képest. Kitért rá, átalakult a bűnözés belső struktúrája, előtérbe kerültek a kábítószerrel összefüggő esetek, a testi sértéssel járó indulati cselekmények, a garázdaság. Az eredményekhez dr. Kuczik János Zoltán rend­őr dandártábornok, műveleti or­szágos rendőr-főkapitány helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka is gratulált pohárköszöntőjében.

A Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte az eseményen.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben