Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Partnereit köszöntötte a Rendőr-főkapitányság
2018.11.26

A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendezte meg negyedik partnertalálkozóját a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.


A kötetlen találkozón részt vettek az államigazgatás és a közigazgatás megyei és városi vezetői, a társszervek és partnercégek képviselői, a tudományos és művészeti élet prominensei, s a vendégek soraiban köszöntötték a horvát diplomácia több képviselőjét is, élükön a nagykövettel.

Nyitányként kisfilm kínált betekintést a főkapitányság elmúlt évébe, szó esett az informatikai és egyéb fejlesztésekről, a képzésekről, s a Szent György dombormű felavatásáról. Ezt követően a megyei főkapitány, dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy adott áttekintést eredményeikről, adatokkal illusztrálva a bűncselekmények számának csökkenését a négy évvel ezelőttihez képest. Kitért rá, átalakult a bűnözés belső struktúrája, előtérbe kerültek a kábítószerrel összefüggő esetek, a testi sértéssel járó indulati cselekmények, a garázdaság. Az eredményekhez dr. Kuczik János Zoltán rend­őr dandártábornok, műveleti or­szágos rendőr-főkapitány helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka is gratulált pohárköszöntőjében.

A Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte az eseményen.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben