Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Partnereit köszöntötte a Rendőr-főkapitányság
2018.11.26

A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendezte meg negyedik partnertalálkozóját a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.


A kötetlen találkozón részt vettek az államigazgatás és a közigazgatás megyei és városi vezetői, a társszervek és partnercégek képviselői, a tudományos és művészeti élet prominensei, s a vendégek soraiban köszöntötték a horvát diplomácia több képviselőjét is, élükön a nagykövettel.

Nyitányként kisfilm kínált betekintést a főkapitányság elmúlt évébe, szó esett az informatikai és egyéb fejlesztésekről, a képzésekről, s a Szent György dombormű felavatásáról. Ezt követően a megyei főkapitány, dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy adott áttekintést eredményeikről, adatokkal illusztrálva a bűncselekmények számának csökkenését a négy évvel ezelőttihez képest. Kitért rá, átalakult a bűnözés belső struktúrája, előtérbe kerültek a kábítószerrel összefüggő esetek, a testi sértéssel járó indulati cselekmények, a garázdaság. Az eredményekhez dr. Kuczik János Zoltán rend­őr dandártábornok, műveleti or­szágos rendőr-főkapitány helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka is gratulált pohárköszöntőjében.

A Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte az eseményen.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben