Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Önkéntesek munkáját ismerte el a karitasz
| 2018.11.26

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitasz önkénteseinek kiváló munkáját ismerték el Szent Erzsébet, a jótékony szeretet szentjének ünnepén. A szombathelyi Jézus Szívetemplomban Dr. Székely János megyés püspök misén köszönte meg a karitaszcsoportok áldozatos munkáját, majd csoportos elismeréseket adtak át a legjobbaknak.


Zala megyéből két plébániai csoportot jutalmaztak díszoklevéllel: a három éve megújult, ma 21 fővel dolgozó zalaegerszegi Jézus Szíve Plébániai Karitaszcsoportot és az 1991-ben az elsők között Lentiben megalakult csoportot, amely ma már 30 fővel működik. Az ünnepségen köszöntötték a Caritas Hungarica – a legmagasabb kitüntetés – idei díjazottjait, akik korábban Budapesten vették át kitüntetésüket. A három zalai díjazottat, Gál Dénesnét (Lenti), Szamosvári Olivérnét és dr. Szabó Ilonát (Letenye) virággal köszöntötte dr. Székely János és Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, aki beszédében úgy fogalmazott: nagy kincs, hogy van egy katolikus értékelvű közösség, amelynek tagjai megkeresik a rászoruló embereket, s értékteremtő munkájukkal példát mutatnak másoknak is.

 


vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben