Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Önkéntesek munkáját ismerte el a karitasz
| 2018.11.26

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitasz önkénteseinek kiváló munkáját ismerték el Szent Erzsébet, a jótékony szeretet szentjének ünnepén. A szombathelyi Jézus Szívetemplomban Dr. Székely János megyés püspök misén köszönte meg a karitaszcsoportok áldozatos munkáját, majd csoportos elismeréseket adtak át a legjobbaknak.


Zala megyéből két plébániai csoportot jutalmaztak díszoklevéllel: a három éve megújult, ma 21 fővel dolgozó zalaegerszegi Jézus Szíve Plébániai Karitaszcsoportot és az 1991-ben az elsők között Lentiben megalakult csoportot, amely ma már 30 fővel működik. Az ünnepségen köszöntötték a Caritas Hungarica – a legmagasabb kitüntetés – idei díjazottjait, akik korábban Budapesten vették át kitüntetésüket. A három zalai díjazottat, Gál Dénesnét (Lenti), Szamosvári Olivérnét és dr. Szabó Ilonát (Letenye) virággal köszöntötte dr. Székely János és Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, aki beszédében úgy fogalmazott: nagy kincs, hogy van egy katolikus értékelvű közösség, amelynek tagjai megkeresik a rászoruló embereket, s értékteremtő munkájukkal példát mutatnak másoknak is.

 


vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben