Legfrissebb hírek


2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Önkéntesek munkáját ismerte el a karitasz
| 2018.11.26

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitasz önkénteseinek kiváló munkáját ismerték el Szent Erzsébet, a jótékony szeretet szentjének ünnepén. A szombathelyi Jézus Szívetemplomban Dr. Székely János megyés püspök misén köszönte meg a karitaszcsoportok áldozatos munkáját, majd csoportos elismeréseket adtak át a legjobbaknak.


Zala megyéből két plébániai csoportot jutalmaztak díszoklevéllel: a három éve megújult, ma 21 fővel dolgozó zalaegerszegi Jézus Szíve Plébániai Karitaszcsoportot és az 1991-ben az elsők között Lentiben megalakult csoportot, amely ma már 30 fővel működik. Az ünnepségen köszöntötték a Caritas Hungarica – a legmagasabb kitüntetés – idei díjazottjait, akik korábban Budapesten vették át kitüntetésüket. A három zalai díjazottat, Gál Dénesnét (Lenti), Szamosvári Olivérnét és dr. Szabó Ilonát (Letenye) virággal köszöntötte dr. Székely János és Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, aki beszédében úgy fogalmazott: nagy kincs, hogy van egy katolikus értékelvű közösség, amelynek tagjai megkeresik a rászoruló embereket, s értékteremtő munkájukkal példát mutatnak másoknak is.

 


vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben