Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala Megye Idősbarát Önkormányzata
2018.11.13

Idén Balatongyörök és Nagykanizsa nyerte el a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata kitüntető címet. A Zala Megyei Idősügyi Tanács pályázatán olyan településeket ismernek el,ahol sok lehetősége van az aranykorúaknak aktív életet élni, s amelyek sokat tesznek az idősekért.


Vasárnap délután a balatongyöröki önkormányzat hagyományos Idősek napi ünnepsége keretében adták az idei zalai Idősbarát Önkormányzat díjakat. Az ünnepségen köszöntőt mondott  Pácsonyi Imre, a megyei Idősügyi Tanács elnöke, a Zala megyei közgyűlés alelnöke, aki ezt követően az Év Idősbarát önkormányzata pályázat bírálati szempontjait összegezve elmondta: Elsősorban azt figyeltük, hogy a kötelező önkormányzati feladatokon túl milyen módon járulnak hozzá az önkormányzatok az idősek aktív életéhez,  kulturális- és sportlehetőségeikhez, illetve hogyan teremtenek olyan alkalmakat, ahol az idősek hasznosak tudnak lenni a közösség számára.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben