Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala Megye Idősbarát Önkormányzata
2018.11.13

Idén Balatongyörök és Nagykanizsa nyerte el a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata kitüntető címet. A Zala Megyei Idősügyi Tanács pályázatán olyan településeket ismernek el,ahol sok lehetősége van az aranykorúaknak aktív életet élni, s amelyek sokat tesznek az idősekért.


Vasárnap délután a balatongyöröki önkormányzat hagyományos Idősek napi ünnepsége keretében adták az idei zalai Idősbarát Önkormányzat díjakat. Az ünnepségen köszöntőt mondott  Pácsonyi Imre, a megyei Idősügyi Tanács elnöke, a Zala megyei közgyűlés alelnöke, aki ezt követően az Év Idősbarát önkormányzata pályázat bírálati szempontjait összegezve elmondta: Elsősorban azt figyeltük, hogy a kötelező önkormányzati feladatokon túl milyen módon járulnak hozzá az önkormányzatok az idősek aktív életéhez,  kulturális- és sportlehetőségeikhez, illetve hogyan teremtenek olyan alkalmakat, ahol az idősek hasznosak tudnak lenni a közösség számára.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben