Legfrissebb hírek


2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala Megye Idősbarát Önkormányzata
2018.11.13

Idén Balatongyörök és Nagykanizsa nyerte el a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata kitüntető címet. A Zala Megyei Idősügyi Tanács pályázatán olyan településeket ismernek el,ahol sok lehetősége van az aranykorúaknak aktív életet élni, s amelyek sokat tesznek az idősekért.


Vasárnap délután a balatongyöröki önkormányzat hagyományos Idősek napi ünnepsége keretében adták az idei zalai Idősbarát Önkormányzat díjakat. Az ünnepségen köszöntőt mondott  Pácsonyi Imre, a megyei Idősügyi Tanács elnöke, a Zala megyei közgyűlés alelnöke, aki ezt követően az Év Idősbarát önkormányzata pályázat bírálati szempontjait összegezve elmondta: Elsősorban azt figyeltük, hogy a kötelező önkormányzati feladatokon túl milyen módon járulnak hozzá az önkormányzatok az idősek aktív életéhez,  kulturális- és sportlehetőségeikhez, illetve hogyan teremtenek olyan alkalmakat, ahol az idősek hasznosak tudnak lenni a közösség számára.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben