Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Önkormányzati pályázatok

Kerékpárút a szlovén-magyar határon
2018.03.23

Ünnepélyes keretek között rakták le a Lendvadedes-Dedeskecskés-Lendvahosszúfalu közötti kerékpárút alapkövét tegnap a magyar-szlovén határ közelében, Tenke-hegyen.


 
Ünnepélyes keretek között rakták le a Lendvadedes-Dedeskecskés-Lendvahosszúfalu közötti kerékpárút alapkövét tegnap a magyar-szlovén határ közelében, Tenke-hegyen. A több mint 370 millió forint értékű beruházás a magyar-szlovén Iron Curtain Cycling projekt részeként, a Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A tervezett új aszfaltos kerékpározható út hossza 1,9 kilométer Tenke-hegy és a szlovéniai Lendva-hegy között.

A rendezvényen részt vett Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára, Vigh László országgyűlési képviselő, Klemen Potisek, Szlovénia Infrastrukturális Minisztériumának államtitkára, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Kondrik Kornél, a NIF Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Magyar Levente sikertörténetnek nevezte a beruházást és kiemelte, hogy az alapkőletétel és a lendvai főkonzulátus új épületének felavatása is mutatja, hogy Budapestnek mennyire fontosak a szlovén kapcsolatok és a muravidéki magyarok.

Dr. Pál Attila elmondta: a kerékpárút kiépítése a legnagyobb projekt a szlovén-magyar pályázatban, aminek vezető partnere a Zala Megyei Önkormányzat. A beruházás illeszkedik ahhoz a folyamathoz, mely során a magyar gazdaság adta lehetőségeket kihasználva szükséges fejlesztéseket valósíthatnak meg, ilyen lehet még a kerékpárút mellett a Rédics-Lendva közti vasútvonal is.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...