Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalaiakkal a Zalaiakért
2015.02.11

A Zala Megyei Önkormányzat az Ezer Éves Zala rendezvénysorozaton belül a Zalaiakkal a Zalaiakért címmel hirdetett ünnepi ökumenikus istentiszteletet, 2009. október 1-re a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébániatemplomba. Az istentiszteleten közösen adtak hálát a megye ezer évéért és áldást kértek Zalára, a zalai emberekre.


Az istentiszteletet a zalaegerszegi keresztény egyházak vezetőivel szervezte a Zala Megyei Önkormányzat.  Köszöntőt mondott főtisztelendő Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, és főtisztelendő Ittzés János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke. A szentbeszédet főtisztelendő dr. Márfi Gyula veszéprémi érsek úr tartotta. A szentmisében közreműködtek továbbá Stróber László, a Mária Magdolna Római Katolikus Templom plébánosa, Török Zoltán a Zalaegerszegi Református Gyülekezet lelkésze, Szabó Vilmos a Zalaegerszegi Evangélikus Gyülekezet lelkésze és Ocsovai Grácián a Zalaegerszegi Jézus Szíve Római Katolikus Templom plébánosa és házfőnöke. Közreműködött a Mária Magdolna Templom énekkara Tóth György vezényletével.

mise500

A „Zala Megye Nagyjai” programsorozat részeként az istentiszteletet záró himnusz után 12.00 órakor Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a keresztény egyházak képviselői rövid megemlékezés keretében koszorút helyeztek el a templom mellett lévő Mindszenty József bíboros szobránál, aki e napon, 1919. október 1-én vette át a Mária Magdolna Plébánia vezetését.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben