Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zalaiakkal a Zalaiakért
2015.02.11

A Zala Megyei Önkormányzat az Ezer Éves Zala rendezvénysorozaton belül a Zalaiakkal a Zalaiakért címmel hirdetett ünnepi ökumenikus istentiszteletet, 2009. október 1-re a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébániatemplomba. Az istentiszteleten közösen adtak hálát a megye ezer évéért és áldást kértek Zalára, a zalai emberekre.


Az istentiszteletet a zalaegerszegi keresztény egyházak vezetőivel szervezte a Zala Megyei Önkormányzat.  Köszöntőt mondott főtisztelendő Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, és főtisztelendő Ittzés János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke. A szentbeszédet főtisztelendő dr. Márfi Gyula veszéprémi érsek úr tartotta. A szentmisében közreműködtek továbbá Stróber László, a Mária Magdolna Római Katolikus Templom plébánosa, Török Zoltán a Zalaegerszegi Református Gyülekezet lelkésze, Szabó Vilmos a Zalaegerszegi Evangélikus Gyülekezet lelkésze és Ocsovai Grácián a Zalaegerszegi Jézus Szíve Római Katolikus Templom plébánosa és házfőnöke. Közreműködött a Mária Magdolna Templom énekkara Tóth György vezényletével.

mise500

A „Zala Megye Nagyjai” programsorozat részeként az istentiszteletet záró himnusz után 12.00 órakor Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a keresztény egyházak képviselői rövid megemlékezés keretében koszorút helyeztek el a templom mellett lévő Mindszenty József bíboros szobránál, aki e napon, 1919. október 1-én vette át a Mária Magdolna Plébánia vezetését.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben