Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A generációk közti kapcsolat erősítése Zalabaksán
2018.03.19

A szombat délután tartott rendezvényen Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a megyei idősügyi tanács elnöke köszöntőjében kiemelte: talán soha nem volt annyira szükséga generációk közti kapcsolat erősítésére, mint a mai rohanó világunkban.


Beszédében kitért arra , hogy az időskorúak életében nemcsak az unokák nevelése jelenti az értéket, de a falvak és a helyi közösségek emlékezetének őrzése is.

Az ünnepség másik szónoka Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a keresztény gyökereink, a kultúránk és hagyományaink megvédésének fontosságát hangsúlyozta. A településen végzett idősbarát tevékenységekről Horváth Ottó polgármester ejtett szót, kiemelve a mindennapokban nyújtott segítséget, amelyben a közmunkások is részt vesznek a téli hónapokban. Ezt követően közösen köszöntötték az eseményen jelenlévő legidősebb hölgy és férfi vendéget.  

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben