Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megemlékezést tartottak Tornyiszentmiklóson
2018.03.12

Az ünnepségen Végh László polgármester emlékezett és idézte fel a forradalom kitörésének körülményeit, kiemelve a 170 évvel ezelőtti összefogást a közös, nemzeti  cél,a szabadság érdekében.


A rendezvény ünnepi szónoka Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke volt, aki beszédében felvetette kérdést: – Vajon lehet-e áldozatvállalás, kötelességvállalás és önzetlenség nélkül nagy történelmi tetteket végrehajtani. A Bibliára utalva hangsúlyozta, hogy nincs annál nagyobb áldozat, ha valaki életét adja barátaiért. Erre számtalanszor példát adtak 1848-49 hősei.

Emellett szólt a forradalmat megelőző évtizedekről, a reformkorról is, mely – mint mondta –  csodálatos időszaka a magyar történelemnek.

Az ünnepségen a Kerti Sándor Kulturális Egyesület énekkarának előadása színesítette a műsort, majd a helyi gyerekek idézték fel a forradalom eseményeit és emlékeztek meg a szabadságharc helyi hőseiről. A rendezvény koszorúzással ért véget.

(Fotó:Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben