Legfrissebb hírek


2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megemlékezést tartottak Tornyiszentmiklóson
2018.03.12

Az ünnepségen Végh László polgármester emlékezett és idézte fel a forradalom kitörésének körülményeit, kiemelve a 170 évvel ezelőtti összefogást a közös, nemzeti  cél,a szabadság érdekében.


A rendezvény ünnepi szónoka Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke volt, aki beszédében felvetette kérdést: – Vajon lehet-e áldozatvállalás, kötelességvállalás és önzetlenség nélkül nagy történelmi tetteket végrehajtani. A Bibliára utalva hangsúlyozta, hogy nincs annál nagyobb áldozat, ha valaki életét adja barátaiért. Erre számtalanszor példát adtak 1848-49 hősei.

Emellett szólt a forradalmat megelőző évtizedekről, a reformkorról is, mely – mint mondta –  csodálatos időszaka a magyar történelemnek.

Az ünnepségen a Kerti Sándor Kulturális Egyesület énekkarának előadása színesítette a műsort, majd a helyi gyerekek idézték fel a forradalom eseményeit és emlékeztek meg a szabadságharc helyi hőseiről. A rendezvény koszorúzással ért véget.

(Fotó:Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben