Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megemlékezést tartottak Tornyiszentmiklóson
2018.03.12

Az ünnepségen Végh László polgármester emlékezett és idézte fel a forradalom kitörésének körülményeit, kiemelve a 170 évvel ezelőtti összefogást a közös, nemzeti  cél,a szabadság érdekében.


A rendezvény ünnepi szónoka Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke volt, aki beszédében felvetette kérdést: – Vajon lehet-e áldozatvállalás, kötelességvállalás és önzetlenség nélkül nagy történelmi tetteket végrehajtani. A Bibliára utalva hangsúlyozta, hogy nincs annál nagyobb áldozat, ha valaki életét adja barátaiért. Erre számtalanszor példát adtak 1848-49 hősei.

Emellett szólt a forradalmat megelőző évtizedekről, a reformkorról is, mely – mint mondta –  csodálatos időszaka a magyar történelemnek.

Az ünnepségen a Kerti Sándor Kulturális Egyesület énekkarának előadása színesítette a műsort, majd a helyi gyerekek idézték fel a forradalom eseményeit és emlékeztek meg a szabadságharc helyi hőseiről. A rendezvény koszorúzással ért véget.

(Fotó:Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben