Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


XI. Göcseji Szilvafesztivál
2017.09.12

Szombaton rendezték Szilvágyon a XI. Göcseji Szilvafesztivált, amely a település legjelentősebb programjává vált az évek során. A hagyományos főzőverseny és kulturális programok mellett egy különleges eseményre is sor került a rendezvény keretei között: felavatták az erdélyi Koszti István Miklós Szűz Máriát ábrázoló szobrát. Az ünnepségen beszédet mondott Vigh László, a térség országgyűlési képviselője.


A ceremóniát követően a fesztivál megnyitójára gyűltek össze a jelenlévők, amelyen dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, s a közösség erejét méltatva többek közt megemlékezett arról is, hogy a helyiek a múltban templomot tudtak építeni. Ezt követően kitért arra, hogy hamarosan elkezdődhet a települést védő árvíztározó építése, amelyre 55 millió forint áll rendelkezésre, s lassan a végéhez közeledik már a kivitelező kiválasztására elindított közbeszerzési eljárás.   A fesztiválról szólva kiemelte, hogy a Göcseji Szilvafesztivál elindításával egy olyan rendezvényt honosítottak meg a térségben, amely mások számára is példaként szolgált, s erre büszkék lehetnek a helyiek.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben