Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Vidékfejlesztési műhely Zalaegerszegen
2015.11.03

A Zala Megyei Önkormányzat, mint házigazda és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megbeszélésre hívta a megyében megalakult LEADER vidékfejlesztési egyesületeket.


A megbeszélés témája a 2014-20-as fejlesztési ciklusra való felkészülés és a helyi fejlesztési stratégiák kialakítása volt. Az egyeztető fórumot a jövőben rendszeressé tennék, hogy hatékony együttműködés alakuljon ki az egyesületek között, ezzel is segítve az együttműködést, a jó példák átvételét, a vidékfejlesztési pénzek minél hatékonyabb felhasználását.

Az egyeztetést a MNVH nevében Sáringer-Kenyeres Tamás elnök, míg a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke nyitotta meg.

20151103_leader_1024_1

 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben