Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Konferencián mutatták be a nemzetközi egészségturisztikai fejlesztés eredményeit
2016.11.22

2016. november 18 – 20. között Hévízen tartották az Európai Uniós támogatással megvalósuló OFF TO SPAS projekt (676737/COSME Programme) záró konferenciáját és szakmai workshopját a 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület jubileumi nagygyűlése keretében.


A program során a résztvevők részletes tájékoztatást kaptak a projekt keretében végzett kutatásokról, a termékfejlesztés folyamatáról és bemutatásra kerültek a közös munka eredményei. Mindezek mellett a konferencia résztvevőinek lehetőségük volt megismerkedni több európai turisztikai szervezettel is, tovább erősítve ez által a hálózatos kapcsolatokat a későbbi együttműködésekhez.

Az OFF TO SPAS projekt négy országból hét konzorciumi partner együttműködésében valósult meg. Magyarországot a Pannon Egyetem (a projekt koordinátora), a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Zala Megyei Önkormányzat képviseli, a további partnerek pedig: AGE Platform (Belgium), Kovászna Megye Tanácsa (Románia), Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület (Románia), VEGA RESOR Travel Specialist Group Sweden AB (Svédország).

A tevékenységek hátterét az Európai Bizottság által az előző költségvetési időszakban készített felmérések és tanulmányok eredményei jelentették, melyek egyértelműen alátámasztják, hogy az idősebb korosztály turizmusban rejlő lehetőségei nincsenek megfelelően kihasználva, vagyis az elő- és utószezonban rejlő potenciál jól kihasználható lenne ezen célcsoport számára. Mindezek mellett a turizmusban érdekelt kis- és közepes vállalkozások számára is új lehetőségek kínálkoznak a főszezonon kívüli időszakok kihasználásával.

A 2015. augusztus és 2016. november vége közötti időszakban piaci felmérések, kutatások, tanulmányok készültek a német nyelvű térségek és Skandináv területek időskorú szervezeteket tömörítő platformjainak és partnereinek bevonásával. A döntéshozókat és potenciális utazókat megszólító, speciális igényekhez szabott marketing kommunikáció zajlott, illetve számos műhelyfoglalkozásra, találkozóra került sor a partnerségi kapcsolatok kiépítése és a jó gyakorlatok megosztása érdekében.

Mindezek eredményeként Hévíz és Kovászna példáján keresztül kialakult egy olyan balneológiai turisztikai termékhálózat, amely hely- és piac-specifikus gyógyászati és egészségturisztikai programokat kínál az idősebb korosztálynak.

A záró rendezvény prezentációi és a projektről szóló bővebb információ megtalálható a www.offtospas.eu honlapon.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben