Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Mikrohitel konferencia Lentiben
2017.03.31

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szervezésében 2 napos országos mikrohitel konferenciát tartanak Lentiben.


A március 30-i megnyitón Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszélt a megyei önkormányzat feladatairól, a rendelkezésre álló pályázati források felhasználásáról, valamint fenntartóként a ZMVA-val való közös munkáról. Elmondta, hogy az alapítvány több megyei pályázatban, így három határon átnyúló projektben is részt vesz, valamint partnerként kapcsolódott be a foglalkoztatási paktumokba is.

A megnyitót követően szakmai előadások hangzottak el a 25 éves mikrohitelezés aktuális kérdéseiről, majd szekció ülések keretében folytatódott a program.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben