Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Területi nemzetiségi lista állításához szükséges ajánlások száma

S/39-6/2019.                                                                                                                            Tárgy: Területi nemzetiségi lista állításához szükséges ajánlások száma

                       

 

A Nemzeti Választási Bizottság 183/2019. számú határozatával a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2019. évi általános választását 2019. október 13. napjára – a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választásának napjára – tűzte ki.

 A Nemzeti Választási Bizottság a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény (a továbbiakban: Nektv.) 56. § (2) és (3) bekezdései, valamint a 242. § (2) bekezdése alapján, a Nektv. 1. számú mellékletében felsorolt tizenhárom nemzetiség esetében nemzetiségenként a határozat 1-től 13-ig terjedő mellékletei II. pontjában felsorolja azokat a megyéket, ahol a területi nemzetiségi önkormányzati képviselők választását kitűzi, és egyidejűleg meghatározza a területi lista állításához szükséges ajánlások számát.

 A Zala Megyei Területi Választási Iroda a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásának részletes szabályairól és a választási eljárásban használandó nyomtatványokról szóló 20/2019. (VII. 30.) IM rendelet 9. § (1) j) alapján közzéteszi a területi nemzetiségi lista állításához szükséges ajánlások számát.

 A Zala megyei területi nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán a szükséges ajánlások száma:

 -          horvát területi nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán: 21 db,

-          német területi nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán: 5 db,

-          roma területi nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán: 87 db.

 

 Zalaegerszeg, 2019. július 31.   

 dr. Mester László TVI vezető

PDF