Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00005

vissza...

TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00005 projekt összefoglaló

 

TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00005 projekt összefoglaló

 

Kedvezményezett neve: Zala Megyei Önkormányzat

Projekt megvalósításban résztvevő konzorciumi partnerek:

Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.,

Keszthely Város Önkormányzata,

Hévíz Város Önkormányzata,

Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzata

Hahót Község Önkormányzata

Projekt címe:

Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Keszthely, Hévíz, Cserszegtomaj, és Hahót településeken

Projekt azonosítószáma: TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00005

Projekt megvalósítás kezdő időpontja: 2016. július 1.

Projekt befejezésének tervezett időpontja: 2023.12.27.

Projekt elszámolható összköltsége: 300 363 311 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Támogatás összege: 300 363 311,- Ft

 

Projekt szakmai tartalma

A projekt célja:

A projekt célja olyan kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása, amelyek a munkahelyek megközelítése, a közszolgáltatások elérése, és a közösségi közlekedés megközelíthetősége révén megteremtik a fenntartható közlekedés feltételeit a településeken és a települések között, valamint hozzájárulnak a biztonságos közlekedéshez, a zaj- és légszennyezés csökkentéséhez, az egészségmegőrzéshez, és az élhetőbb települési környezet kialakításához.

 A projekt szakmai-műszaki tartalma:

A projekt konzorciumi együttműködésben valósul meg, a konzorcium vezetője a Zala Megyei Önkormányzat. A konzorcium további tagjai: Keszthely Város Önkormányzata, Hévíz Város Önkormányzata, Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzata, Hahót Község Önkormányzata, és a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft..

 A projekt keretében az alábbi kerékpárosbarát fejlesztések valósulnak meg:

Országos közút funkcionális egysége mentén (településközpont és a település szélén található lakóterület közötti szakaszon) létesülő kerékpáros útvonalak:

Keszthelyen kiépítésre kerül a Csapás úti kerékpárút 2929,55 méteren, amely a Bástya utcán, a Sopron utcán, a Hévízi és Csapás úton vezet a Martinovics utcáig, majd a TESCO területén át a 71 sz. útkeresztezésével az állatsimogató útján folytatódik Gyenesdiás határáig.

Hévízen a Plázához (nagy parkoló északi bejáratához) vezető úttól, Cserszegtomajon Dobogó-major üdülőfalu bejárata között kerékpárút kerül megvalósításra, önálló nyomvonalú kétirányú megoldással, 2,4 méter szélességben, kétrétegű aszfalt burkolattal.

A településközpont és lakott területen kívül elérhető lakott településrész közötti kerékpárforgalmi útvonal kialakítása:

Hahót – Fakospuszta között önálló nyomvonalú kétirányú kerékpárút építése valósul meg 1030,46 méter hosszúságban; egy fahíd építésével, és az 1+024 km szelvényben az árok keresztezésénél csőáteresz beépítésével; 2,4 m szélességben, két rétegű aszfalt burkolattal.

 

A kötelezően előírt nyilvánossági feladatok a beruházás típusára és nagyságára vonatkozó kommunikációs csomag alapján valósulnak meg. A kivitelezést követően kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló kampány, a kerékpáros kultúra emelésére hivatott népszerűsítő, oktató rendezvény lebonyolítására is sor kerül.

 


vissza...