Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

TOP_PLUSZ-3.1.1-21-ZA1-2022-00001

vissza...

 top_paktum_2022

TOP_PLUSZ-3.1.1-21-ZA1-2022-00001 projekt összefoglaló

 

Kedvezményezett neve: Zala Megyei Önkormányzat

Projekt címe: Zalai foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés

Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-3.1.1-21-ZA1-2022-00001

Projekt megvalósítás kezdő időpontja: 2022.04.01.

Projekt befejezésének tervezett időpontja: 2028.03.31.

Projekt elszámolható összköltsége: 3 891 999 810 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Támogatás összege: 3 891 999 810  Ft

 

A projekt célja, hogy a Zala Megyei Önkormányzat vezetésével, az egész megyére kiterjedően, a már működő foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések (paktumok) eredményeinek integrálásával a zalai partnerség kialakított stratégiája mentén képzési és foglalkoztatási programjait megvalósíthatja, és koordinálhatja a megye gazdasági- és foglalkoztatási célú fejlesztéseit. A létrejött együttműködések fenntartása és megerősítése, összességében pedig a munkaerőpiacot befolyásoló szereplők kialakított partneri viszonyának eredményeként kiemelt cél Zala megye egésze foglalkoztatási szintjének növelése. A zalai foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés közvetlen célja a helyi foglalkoztatás szervezés támogatása a megyei foglalkoztatási gazdaságfejlesztési együttműködéseken keresztül, építve az előző programozási időszakban a TOP  forrásaiból finanszírozott együttműködések tapasztalataira, valamint a munkaerő kereslet és  kínálat megyei szintű összehangolása, kiemelten az országos átlagnál alacsonyabb foglalkoztatási szinttel rendelkező, kevésbé fejlett régiókban és járásokban.

A TOP_Plusz együttműködésben a Felhívás alapján a program munkaerőpiaci tevékenységeibe kizárólag a 30 év felett célcsoportok támogatására kerülhetett sor, így 4 közvetlen célcsoport került kijelölésre:

1.       50 év feletti, nem alacsony iskolai végzettségű személyek)

2.       Rossz közlekedésű településen élők:

3.       Inaktív személyek:

4.       4Ingázást vállaló magasabban képzett személyek

A projekt területi hatálya Zala megye teljes területére kiterjed, beleértve Zalaegerszeg és Nagykanizsa Megyei Jogú Városok területét is.

A 2028-ban záruló projektben tervezetten 2137 fő munkanélküli, 251 fő inaktív kerül bevonásra, a program elhagyásának időpontjában foglalkoztatásban – beleértve az önfoglalkoztatást – álló résztvevők száma várhatóan 1347 fő lesz.

A 6 év alatt megvalósuló projektben lehetőség nyílik a munkaerő-piaci tevékenységeken túl a szociális gazdaság fejlesztésének, helyi termék és szolgáltatásfejlesztésének, befektetésösztönzés, ágazati gazdaságfejlesztésének és a projekt megvalósításához szükséges szakmai, módszertani és informatikai fejlesztésének támogatására is.

A projekt konzorciumi együttműködésben valósul meg, a konzorcium vezetője a Zala Megyei Önkormányzat. A konzorcium további tagjai: Zala Megyei Kormányhivatal, Zala Megyei Önkormányzati Hivatal, Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében 3 891 999 810 Ft európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

 

 

Közreműködő szervezet:

Magyar Államkincstár Zala Vármegyei Igazgatóság

Állampénztári Iroda

Regionális Fejlesztési Programok Osztálya

 

Magyar Államkincstár

8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7.

www.allamkincstar.gov.hu

 

A Zala Vármegyei Önkormányzati Hivatal szervezeti integritást sértő események kezelésének eljárásrendjéről szóló szabályzata itt elérhető.

 

 

 

 

 

 


vissza...