Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00004

vissza...

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00004  Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Nagyrécse, Nagybakónak és Újudvar településeken:

 

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00004 projekt összefoglaló

 

Kedvezményezett neve: Zala Megyei Önkormányzat

Projekt megvalósításban résztvevő konzorciumi partnerek:

          Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.,

          Nagyrécse Község Önkormányzata,

          Nagybakónak Község Önkormányzata,

          Újudvar Község Önkormányzata.

Projekt címe:

          Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Nagyrécse, Nagybakónak és Újudvar településeken

Projekt azonosítószáma: TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00004

Projekt megvalósítás kezdő időpontja: 2020. január 1.

Projekt befejezésének tervezett időpontja: 2023.12.31.

Projekt elszámolható összköltsége: 321.371.429,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Támogatás összege: 321.371.429,- Ft

 

Projekt szakmai tartalma

A projekt célja:

 

Az intézkedés célja térségi szintű, turisztikai termékcsomagok és kisléptékű tematikus turisztikai fejlesztések támogatása, melyekkel megyei szintű turisztikai vonzerő elemekre épülő, koordinált fejlesztések valósíthatók meg. Ennek keretében a helyi, térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosítására, fejlesztésére nyílik lehetőség a térség gazdaságának diverzifikációja, a helyi gazdaság élénkítése és a foglalkoztatás növelése érdekében.

A projekt szakmai-műszaki tartalma:

A projekt konzorciumi együttműködésben valósul meg, a konzorcium vezetője a Zala Megyei Önkormányzat. A konzorcium további tagjai: Nagyrécse Község Önkormányzata, Nagybakónak Község Önkormányzata, Újudvar Község Önkormányzata, és a  Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.

 A projekt keretében az alábbi turisztikai célú, kerékpáros turisztikai útvonal fejlesztése valósul meg:

A kerékpárút-hálózat fejlesztés közvetlen hatásterülete Nagykanizsai járásban, Nagyrécse, Nagybakónak, és Újudvar községek közigazgatási területe. Közlekedési vonatkozásban alapvetően a 7511 jelű állami összekötő út, a 75128 jelű állami bekötő út, valamint Nagybakónak helyi belterületi, zártkerti, és külterületi útszakaszai, továbbá a 75129 jelű Újudvar bekötő út érintettek. A szakasz déli végénél a kelet-nyugat irányú a Nagykanizsa - Zalakaros között tervezett, kivitelezés előtt álló kerékpárúthoz a kapcsolódási lehetőség biztosított. A nyomvonal északi célállomása Nagybakónak település turisztikai eleme a „Kőszikla szurdok”, továbbá az Újudvar területén lévő TV torony. A tervezett nyomvonal tehát közvetlenül az országos kerékpárút törzshálózatból ágazik le. A tervezett kerékpárút öt különálló szakaszból áll. Az első szakasz Nagyrécse határából indul és a 75128 jelű mellékúton (a nagybakónaki bekötőúton) halad, majd beérve Nagybakónak lakott területére a településhatártól kezdődően a második szakaszként folytatódik. Az első és második szakasz esetén kerékpáros nyomvonal kijelölésére valamint a meglévő mellékút lokális felületi hibáinak javítására kerül majd sor. A kerékpárút harmadik szakasza Nagybakónak belterületén halad, ahol szintén kerékpáros nyomvonal kijelölés fog megtörténni a meglévő lakóutcák felületi hibáinak javításával, padkarendezéssel és ároktisztítással. A következő szakasz a településről kivezető, zúzottköves zártkerti út, ami két új aszfaltréteggel válik majd kerékpározhatóvá. Az ötödik szakasz az Újudvarra vezető, 75129 jelű mellékút, amit szintén aszfaltburkolattal látunk el. Az utolsó szakasz mellett valósul meg egy kerékpáros pihenőhely, a Kőszikla-szurdokhoz vezető út környezetében.


vissza...