Zala megyei foglalkoztatási paktumok egyeztetése

A támogatásban részesülő foglalkoztatási partnerségeknek együtt kell működni a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárságával a munkaerő-piaci beavatkozások koordinálása és a támogatások szinergiájának érdekében.

A megyei foglalkoztatási paktumnak szorosan együtt kell működni a helyi és a megyei jogú városi paktumszervezetekkel. Ennek érdekében rendszeresen tartanak egyeztetést a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért Felelős Államtitkársága képviselőinek közreműködésével. A 2017. június 13-i egyeztetésen a NGM-ot a Foglalkoztatási Szolgálat Főosztálya részéről Veres Andrea szakmai irányító projektmunkatárs és Buday Balázs projektmunkatárs, valamint Borsos József tanácsadó képviselte.

A zalaegerszegi paktum részéről Oláh Gábor és Nemes-Juhász Gabriell a Városfejlesztő Zrt., és Hegedűs Márta, a Kontakt nonprofit kft-től, a nagykanizsai  paktum részéről Polai György, a keszthelyi paktum részéről Kalotsa Gergely, Vozár Péterné és Lenkainé Pásti Katalin, míg a lenti paktum részéről Fekete Nóra volt jelen.

A megyei paktum képviseletében Pácsonyi Imre megyei alelnök, dr Árok Krisztina főosztályvezető (Kormányhivatal) és munkatársai, Nagy András a ZMV ügyvezetője, dr Mester László megyei főjegyző (ZMÖH), Bali József ügyvezető (ZMTFÜ), valamint a paktum iroda és a projektmenedzsment vett részt a megbeszélésen.

Kovács Károly paktummenedzser a megyei paktum jelenlegi állásáról, együttműködési tervekről tájékoztatta a résztvevőket, míg NGM képviselői a foglalkoztatási projektek országos helyzetéről. A helyi paktumok képviselői pályázataik jelenlegi állását ismertették.