Ünnepi megemlékezés az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére

A Zala Megyei Önkormányzat, a POFOSZ Zala megyei Szervezete, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület 2017. október 20-án 11 órakor, a Megyeháza Deák Ferenc termében tartotta hagyományos ünnepi megemlékezését az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese. A rendezvényt a bejáratnál elhelyezett emléktábla koszorúzása zárta. Az emléktáblánál koszorút helyezett el, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Mester László a Zala Megyei Önkormányzat Főjegyzője és Dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese.

Az emléktáblánál a Zala Megyei Kormányhivatal nevében Dr. Sifter Rózsa Kormánymegbízott és Héder Miklós főigazgató, míg Zalaegerszeg MJV nevében Tolvaj Márta alpolgármester helyezett el koszorút. Őket követte Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója és Zimborás Béla igazgató-helyettes, valamint Kajári Attila tankerületi vezető a  Zalaegerszegi Tankerület képviseletében.

POFOSZ Zala Megyei Szervezete nevében koszorút helyezett el Kiss Bódog Zoltán elnök, a Zala megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület nevében Vitéz Harmatos László, továbbá a Rákóczi Szövetség és a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség nevében Paál István.