Ízes ételek, zamatos borok

Aki Zalába látogat, mindenképp kóstolja meg zamatos ételeinket, ismerkedjen meg a népi gasztronómia hagyományaival és gazdag ízvilágával. Vendéglátóink bőséggel kínálják különleges zalai ételeinket és nagyszerű borainkat, győződjön meg róla például a Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztiválon!
A Keszthelyi-hegység déli lankáin nagy hagyománya van a szőlőművelésnek, a környéken már a rómaiak is foglalkoztak borkészítéssel. A helyiek szakértelmének köszönhetően ma is sok itteni szőlőfajta és bor nemzetközileg is ismert és elismert, leghíresebb a Cserszegi Fűszeres. Kicsit délebbre minőségi bor készül Sármellék és Zalakaros környékén, utóbbi hely ősi fajtája a tónai. Kitűnő borokat rejtenek Zalaszentgrót és környékének pincéi is, a Csáfordi hegyen a csak itt termő ősi szőlőfajta a pintes, amiből bor is készül.
A települések életében ma is üde színfolt a szüret, valamint a hozzá kapcsolódó mulatságok, felvonulások, programok.