Svéd utazók ismerkedtek Hévíz egészségturisztikai kínálatával

Újabb állomásához érkezett az „Off to Spas” nemzetközi egészségturisztikai projekt. 2015. november 2–5. között svéd nyugdíjas szövetségek képviselői látogattak el Hévízre. A 16 fős csoport az itt tartózkodás során részletesen megismerkedett a település egészségturisztikai kínálatával. A programban a Hévízi Tradicionális Kúra mellett egészségügyi kezelések (állapotfelmérés, fogászati szűrés, gyógymasszázs) is szerepeltek. A tanulmányút keretében a vendégek több hévízi szálloda kínálatába nyerhettek bepillantást, e mellett természetesen ízelítőt kaptak a város és környéke kulturális, aktív turisztikai és gasztronómiai kínálatából.

A vendégek visszajelzései alapján Hévíz egészségturisztikai kínálata vonzó a svéd idősebb korosztályok számára. A tanulmányút résztvevőinek kiemelten tetszett a város hangulata, a turisztikai létesítmények színvonala, illetve az egészségturisztikai szolgáltatások minősége. A turisztikai élmény fejlesztésével kapcsolatban javaslatként fogalmazták meg a svéd nyelven elérhető információkat.

A tanulmányút tapasztalatai értékes információkkal segítik a projekt során létrejövő egészségturisztikai termék kialakítását.

A projekt következő szakaszában, 2015. november 23–26. között a svéd utazók Kovásznára (Románia) látogatnak el. 2016 januárjában pedig a Pannon Egyetem ad otthont a soron következő projektülésnek.