Sajtóbejárás a járműipari tesztpályán

Sajtóbejárást tartottak pénteken a több mint 40 milliárd forintos beruházással megvalósuló zalaegerszegi járműipari tesztpálya első épülete alapozási  munkálatainak indulása alkalmából. Az eseményen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki kijelentette: a zalaegerszegi járműipari tesztpálya az ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország nem egy „összeszerelő üzem”, a tesztpálya egy szintlépés a magyar iparfejlesztésben.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a pálya miniszteri biztosa felidézte, hogy a beruházás várhatóan három év alatt készül el, az első ütem a jövő tavaszra zárul le. Most kezdődött el az első épület, egy műhelyeknek helyet adó 2000 négyzetméteres technikai épület alapozása, az építkezés befejezése pedig  március végére várható.

A közelében egy 2200 négyzetméteres fogadóépületet terveztek, melynek kivitelezése a remények szerint szintén hamarosan elindulhat és tavaszra befejeződhet. A járművek teszteléséhez elkészült már egy 300 méter átmérőjű körpálya 80 centiméter mély kavicsalappal, amin 10 centiméteres aszfaltréteg van, de további két hasonló réteget kap még.

Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

(Fotó: Zalai Hírlap)