RURES partnertalálkozó Krakkóban

Lengyelországban tartották az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben” című, RURES CE933 számú projekt partnertalálkozóját május 10-11-én.

Pałecznica Önkormányzata adott otthont az első napi programoknak, ahol a résztvevők megismerhették egymás jó gyakorlatait az alternatív finanszírozás, valamint az elérhető energiahatékonysági programok terén. Ezt követően bemutatásra kerültek az egyes partnereknél megvalósítandó kísérleti jellegű beruházások, így a Zala Megyei Önkormányzat által Lentiben kialakítandó energia udvar, majd a házigazda településen működő napenergia park megtekintése zárta a programot.

A partnertalálkozó második részében a projekt menedzsment kérdései, az azzal kapcsolatos kihívások megoldása volt a megbeszélések fókuszában, illetve a közeljövő feladatai. A finanszírozással kapcsolatos egyeztetések keretében a zalai partner bemutatta a projekt keretében kidolgozott ZalaGreen terméket, amely egy alapítvány saját forrásából közvetített pénzügyi eszközként  jó gyakorlatként szolgálhat a partnerség számára. 

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.