Pannon ETT ülés Zalaegerszegen

Április 5-én tartotta soros közgyűlését a Pannon Európai Területi Társulás a megyeházán. A 2010-ben alakult Pannon EGTC szlovén, magyar és horvát partnerek, köztük a Zala Megyei Önkormányzat részvételével munkálkodik a dél-nyugati határtérség összehangolt fejlesztése érdekében.

Tagjai: 57 helyi önkormányzat három országból (Magyarország, Szlovénia, Horvátország), Pécsi Egyetem, Duna-Dráva Nemzeti Park

Célja, hogy sikeres együttműködést alakítson ki több ország önkormányzatai, valamint a térség helyi és regionális hatóságai között. Az EGTC keretében olyan lehetőségek nyílnak meg a részt vevők számára, mint a közös infrastruktúrafejlesztés, a határon átnyúló integrált fejlesztési programok kialakítása, a területi tervezés, az egészségügyi szektorban való együttműködés, a helyi közlekedés fejlesztése, a nemzeti parkok közötti együttműködés, a vállalkozási együttműködés, a mezőgazdasági beszerzők hálózatainak kialakítása, a feldolgozói, logisztikai és tárolási infrastruktúra kialakítása, a határon átnyúló kereskedelmi és üzleti hálózatok kialakítása, valamint a közös tőkebefektetés és foglalkoztatás.

A szerdai ülésen elfogadták a szervezet 2016. évi beszámolóját és a 2017. évi költségvetését. Döntöttek több projekt előkészítéséről és meghallgatták a SHARE projektről szóló tájékoztatót.

Az ülés végén a házigazda megyei önkormányzat elnöke, Dr Pál Attila köszönte meg a tanácskozáson résztvevők munkáját és ajánlotta fel az önkormányzat nagy- és nemzetközi projektekben szerzett tapasztalatát, mint például a CETC Közép-Európai Közlekedési Folyosó Európai Területi Társulás. Az ülésen részt vett Pácsonyi Imre megyei alelnök, aki a társulás egyik alelnöki tisztségét is betölti.