Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás
2017.06.02

Június 1-jén megnyílt az első zalaegerszegi Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia.


A rendezvényen az  infokommunikáció és a járműipar összekapcsolásáról szóló megállapodást írtak alá, melynek eredményeként Zalaegerszegen alakítják ki az 5G rendszerű adatátviteli technológiai környezetet, amely szorosan kapcsolódik a 40 milliárd forintból megvalósuló autóipari tesztpályához és az R76-os kétszer kétsávos „okos” gyorsforgalmi út építéséhez Zalaegerszeg és az M7-es autópálya között.

Az eseményen a Zala Megyei önkormányzat képviseletében részt vett Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

PEZ_2743

Az aláírók (balról jobbra): Kaszás Zoltán, Kara Ákos, dr. Deutsch Tamás, Christopher Mattheisen, Varga Mihály, Balaicz Zoltán, dr. Palkovics László, dr. Háry András, Németh Mihály

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben