Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás
2017.06.02

Június 1-jén megnyílt az első zalaegerszegi Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia.


A rendezvényen az  infokommunikáció és a járműipar összekapcsolásáról szóló megállapodást írtak alá, melynek eredményeként Zalaegerszegen alakítják ki az 5G rendszerű adatátviteli technológiai környezetet, amely szorosan kapcsolódik a 40 milliárd forintból megvalósuló autóipari tesztpályához és az R76-os kétszer kétsávos „okos” gyorsforgalmi út építéséhez Zalaegerszeg és az M7-es autópálya között.

Az eseményen a Zala Megyei önkormányzat képviseletében részt vett Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

PEZ_2743

Az aláírók (balról jobbra): Kaszás Zoltán, Kara Ákos, dr. Deutsch Tamás, Christopher Mattheisen, Varga Mihály, Balaicz Zoltán, dr. Palkovics László, dr. Háry András, Németh Mihály

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben