Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Falubuszt adtak át Zalabaksán
2021.06.17

Minden település számára fontos, hogy rendelkezzen a közösség szolgálatába állítható járművel. A Magyar Falu Program ezért is nyújt támogatást a falugondnoki buszok beszerzéséhez, fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő az átadón, amelyen a település polgármestere, Horváth Ottó, Kámán Lajos falugondnok, dr. Szájer Edina alpolgármester és Kulcsárné Horváth Lívia képviselő mellett Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke is jelen volt.


Vigh László elmondta, hogy Zalabaksán 15 millió forintos támogatás révén tudták újra cserélni a hétéves, közel 200 ezer kilométert futott járművet. A régi falubuszt az önkormányzat külhoni magyar szervezetek számára ajánlotta fel.

A település polgármester rámutatott: a körzetközponti szerepükből adódóan futott sokat a régi falubusz, ezért éltek a pályázati lehetőséggel. A településen emellett – szintén a Magyar Falu Program révén – a Dankó utca burkolatának felújításával és a zöldhulladék kezelésével kapcsolatos feladatok ellátásához gép- és eszközbeszerzéssel terveznek.

Kámán Lajos falugondnok, önkormányzati képviselő hozzátette: a busszal valóban a teljes közösséget szolgálják: az idős, egyedülálló, beteg emberek egészségügyi intézményekbe szállítása mellett a gyerekek oktatási intézményekbe való eljuttatása, az étkeztetés, bevásárlás, gyógyszerkiváltás, valamint a sportegyesületek kiszolgálása is feladatkörébe tartozik.

 

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

vissza...