Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Falu- és tanyagondnoki képzés indult a Megyeházán
2021.06.15

A Zala Megyei Önkormányzat szervezésében és lebonyolításában 2021. június 14-én kezdetét vette a falu- és tanyagondnokok képzése, amelynek megnyitójaként Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a megjelenteket.


A tanfolyamon 22 falu-és tanyagondnok vesz részt a megye területéről, akiknek az irányadó jogszabályok értelmében jogviszonyuk létesítésétől számított egy éven belül kell megszerezniük ezen képzés elvégzését igazoló tanúsítványukat. A képzés 170 órás, tehát több mint 4 hétig tart. A résztvevők elméleti és gyakorlati ismereteket kapnak munkájuk magas színvonalon történő ellátásához, látókörük szélesítéséhez a munkavégzésükhöz kapcsolódó intézmények és szakterületek vezetői részéről és az önkormányzati hivatal munkatársaitól.

A képzés részét képezi egy egyhetes intenzív kommunikációs és önismereti tréning, valamint terepgyakorlat is, amelynek keretében a megye több településén a gyakorlatban kísérhetik figyelemmel az ott zajló falugondnoki tevékenységet.

A képzésszervezés 2021. január 1-jével került a megyei önkormányzatok feladat- és hatáskörébe, ez az első képzési alkalom, amelyet a Zala Megyei Önkormányzat bonyolít. Országosan is elsőként indult el a 2021. január 1-je után jelentkezettek képzése, amely azért jelentős eredmény, mert a járvány következtében hosszú ideje nem kerülhetett sor ezen tanfolyam elindítására.

A Zala Megyei Önkormányzat nagy jelentőséget tulajdonít a képzési feladatnak, hiszen ez erősíti a közvetlen kapcsolatot a településekkel és hozzájárul a vidéki lakosok életkörülményeinek javításához a falugondnokok munkája által.  

Forrás és fotó: Zala Megyei Önkormányzat

vissza...