Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

A Zala Megyei Közgyűlés elnökének 2021. június 10-én hozott döntései
2021.06.10

A koronavírus járvány következtében a 27/2021. (I. 29.) Kormány rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben képviselő-testületi és bizottsági ülések megtartására nincsen lehetőség, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdése alapján a közgyűlés feladat-és hatáskörét a közgyűlés elnöke gyakorolja. A megyei közgyűlés munkaterv szerinti negyedik ülésének megtartására ezért nem kerülhetett sor.


A Zala Megyei Közgyűlés képviselői és nem képviselő bizottsági tagjai részére az előterjesztések a Szervezeti és Működési Szabályzatban foglaltak alapján megküldésre kerültek. Az előterjesztésekkel kapcsolatban a képviselők a közgyűlés elnökének küldhették meg észrevételeiket, esetleges módosító indítványaikat.

A közgyűlés elnöke a napirendet alkotó hat előterjesztés közül négy tekintetében meghozta döntését. A Zala megyei rendőrfőkapitány Zala megye közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről szóló beszámolója, valamint a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2020. évi tevékenységéről szóló tájékoztatója az év folyamán ismételten napirendre vételre kerül, hogy a közgyűlés tagjai személyesen is feltehessék kérdéseiket az előadók felé.

Összeállításra került az elnöki beszámoló, amelyet a Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetésének módosítása követett. A legutóbbi költségvetési rendelet-módosítás óta eltelt időszak - pályázati árfolyamváltozásból és új feladatként jelentkező falu- és tanyagondnoki képzésből származó - bevételi többletéből fakadó átvezetésre került sor, amelynek eredményeként az önkormányzat 2021. évi költségvetésének bevétel-kiadási főösszege 951.015 e Ft-ra módosul.

A rendeletmódosítást követően elfogadásra került Zala megye előzetes Integrált Területi Programja, amely feltétele annak, hogy megnyílhassanak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 2021-2027-es időszakra rendelkezésre álló forrásainak lehívását lehetővé tevő pályázati felhívások.

Végül döntés született a Zala Megyei Közgyűlés által alapított kitüntető cím és díjak adományozásáról, amelyek átadására a hagyományoknak megfelelően várhatóan a szeptemberben tartandó ünnepi közgyűlésen kerül sor.

 Zalaegerszeg, 2021. június 10.

 Dr. Pál Attila s.k.

vissza...