Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kínai delegáció a Megyeházán
2017.10.20

A Ningboi Nemzetközi Kereskedelmi Kamara és a Nemzetközi Kereskedelmet Elősegítő Kínai Tanács, Ningbo Altanácsának küldöttsége 2017. október 18-25 között Magyarországon és Szerbiában tesz kapcsolatépítési látogatást, amelynek keretében október 19-én Zalaegerszegre látogattak.


A küldöttséget Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Pácsonyi Imre alelnök és Dr. Mester László megyei főjegyző fogadta. A delegációt Dafang Zhao főtitkár vezette és képviseltette magát a Ningboi Nemzetközi Konferencia és Kiállítási Központ Részvénytársaság vezetősége és több vállalkozó.

20171019_02

Ningbo az egyik legnagyobb kikötőváros Kínában, területe: 9 365 km2, míg lakossága kb. 3,5 millió fő. A Kamarát és a Tanácsot 1989-ben alapították és 2600 tagjával a város legjelentősebb kereskedelmi szervezete. A kiállítási központ 400 ezer négyzetméteres területe hat multifunkcionális épületével szolgálja ki a kiállítási, konferencia, raktározási és egyéb kereskedelmi idényeket.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben