Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Új M7 Takarék Szövetkezet Nagykanizsán
2017.12.11

2017.12.08-án került sor Nagykanizsán az M7 Takarék Szövetkezet Erzsébet tér 1. szám alatt található új kirendeltségének ünnepélyes átadására.


Az átadót Dr. Tófeji Edina az M7 Takarék Szövetkezet elnök-ügyvezetője nyitotta meg. Ünnepi köszöntőt mondott Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és Dénes Sándor Nagykanizsa megyei jogú város polgármestere.

A fiók kívül-belül teljes átalakításon ment keresztül. Az arculat kialakítása a pénzügyi szolgáltatási tevékenységhez igazodóan történt a Takarék Csoport egységes arculatával összhangban. Az új fiók egyben MFB Pont, ahol kedvezményes konstrukciók keretében a Magyar Fejlesztési Bank által meghirdetett termékek teljes köre elérhető, ezzel ösztönözve mind a vállalkozói, mind a lakossági beruházásokat. Emellett a kirendeltségen VOSZ Pont is található, amely a Széchenyi hiteleken (beruházási, forgóeszköz és folyószámla) keresztül biztosítja a vállalkozások kedvező finanszírozását.

Az új kirendeltség megnyitását jelképező szalagot Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Dr. Tófeji Edina az M7 Takarék Szövetkezet elnök-ügyvezetője Dénes Sándor Nagykanizsa megyei jogú város polgármestere, Dr. Pál Attila a Zala Megyei közgyűlés elnöke és Szabó László Integrációs stratégiai titkár és Dr. Simon Katalin MFB vezérigazgató helyettes közösen vágta át.
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben