Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Új M7 Takarék Szövetkezet Nagykanizsán
2017.12.11

2017.12.08-án került sor Nagykanizsán az M7 Takarék Szövetkezet Erzsébet tér 1. szám alatt található új kirendeltségének ünnepélyes átadására.


Az átadót Dr. Tófeji Edina az M7 Takarék Szövetkezet elnök-ügyvezetője nyitotta meg. Ünnepi köszöntőt mondott Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és Dénes Sándor Nagykanizsa megyei jogú város polgármestere.

A fiók kívül-belül teljes átalakításon ment keresztül. Az arculat kialakítása a pénzügyi szolgáltatási tevékenységhez igazodóan történt a Takarék Csoport egységes arculatával összhangban. Az új fiók egyben MFB Pont, ahol kedvezményes konstrukciók keretében a Magyar Fejlesztési Bank által meghirdetett termékek teljes köre elérhető, ezzel ösztönözve mind a vállalkozói, mind a lakossági beruházásokat. Emellett a kirendeltségen VOSZ Pont is található, amely a Széchenyi hiteleken (beruházási, forgóeszköz és folyószámla) keresztül biztosítja a vállalkozások kedvező finanszírozását.

Az új kirendeltség megnyitását jelképező szalagot Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Dr. Tófeji Edina az M7 Takarék Szövetkezet elnök-ügyvezetője Dénes Sándor Nagykanizsa megyei jogú város polgármestere, Dr. Pál Attila a Zala Megyei közgyűlés elnöke és Szabó László Integrációs stratégiai titkár és Dr. Simon Katalin MFB vezérigazgató helyettes közösen vágta át.
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben