Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Jelentős beruházást jelentettek be a Flex-nél
2021.05.06

Kedden a zalai megyeszékhelyen járt Szijjártó Péter külügyminiszter, aki a MouldTech Kft. fejlesztéséhez nyújtott állami támogatás okirat átadását és bokrétaünnepét követően a Flexnél is látogatást tett, ahol szintén átnyújtotta a társaság fejlesztéséhez hozzájáruló támogatás dokumentumát. A Flex 8,9 milliárd forint értékű infrastrukturális , technológiai és szaktudás fejlesztését célzó beruházást valósít meg, amelyhez a kormány 3,6 milliárd forintot biztosít. A bejelentésen részt vett Vigh László miniszteri biztos, Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.


Az eseményen elhangzott: a fejlesztés 120 munkahelyet is teremt, amelyből 80 magas képzettséget igénylő munkakör. A társaság európai és közel-keleti alelnöke elmondta, hogy a vállalat Magyarországon öt városban mintegy 9000 ezer embernek ad munkát, ezzel a foglalkoztatottak számát tekintve a hazai TOP 10 foglalkoztató között van, tavalyi árbevételük alapján pedig az első ötben. A két zalaegerszegi gyáregység 3000 fős létszámmal működik. A társaság az elmúlt három évben 42 milliárd forint összegű befektetést eszközölt, amelynek több mint fele Zalaegerszeg és Sárváron realizálódott – erről már a Flex magyarországi elnöke számolt be. A most bejelentett fejlesztés egy olyan folyadékhűtéses központi számítógép gyártását teszi lehetővé, amely a járművek negyedik szintű autonómiáját támogatja. Ennek prototípusa Zalaegerszegen készül, és tömeggyártása is itt indul meg 2023-tól.

Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője üdvözölte a két vállalat fejlesztéseit és megköszönte a kormány támogatását. Elmondta, hogy a Flex és a 85 %-os készültségi szintnél járó tesztpálya több szállal kötődik egymáshoz, hiszen a társaság az önvezető autókhoz is gyárt alkatrészeket. Kiemelte, hogy a járműipar egyik központja van kialakulóban Zalaegerszegen.

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

vissza...