Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Harmadik munkacsoport találkozó a horvátországi Csáktornyán
2021.02.23

A CO-EMEP projekt keretében a Muraközi Energetikai Ügynökség Kft. a harmadik munkacsoport találkozóját 2021. február 19-én rendezte meg a Muraközi Turisztikai Palotában Csáktornyán, a Bana Josipa Jelačića 22E szám alatt.


A találkozón a Muraközi Energetikai Ügynökség szakértői mellett az energetika és közigazgatás területéről érkező szakértők vettek részt, valamint a szociális jóléti rendszerben dolgozó szakemberek is jelen voltak. Az esemény során közösen megvitatták az energiaszegénység fogalmát és az energiaszegénység fogalmi meghatározásának kritériumait a már megtartott első találkozó következtetéseiből építkezve. Az energiaszegénység bonyolultsága és az energiaszegénység meghatározásához szükséges kritériumok miatt a munkacsoport tagjai a Muraközi Energetikai Ügynökség szakértőinek azt javasolták, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján alkossák meg az energiaszegénység definícióját és annak kritériumait.

 Ezenkívül a megbeszélés során bemutatták a helyi és regionális tervezőknek készülő útmutatót az energiaszegénység csökkentésére irányuló intézkedések használatáról. Mivel a Muraközi Energetikai Ügynökség csak a dokumentum felépítését mutatta be, megállapodtak abban, hogy a dokumentum tervezetének elkészítése után megküldik azt a munkacsoport tagjainak megtekintésre és észrevételezésre. Ezt követően a dokumentumot a magyar projektpartnerrel és külső szakértőikkel együttműködve véglegesítik.

 A projekt egyik fő tevékenységeként nyilvános felhívásban pályázhatnak az energiaszegénységgel érintett családi házak, így e téma is terítékre került a megbeszélés során. Összesen 10 háztartás lesz kiválasztva, ahol energiaauditot és az alapvető épületjellemzők mérését, valamint energiatanúsítványok kidolgozását hajtják végre (5 Muraköz megyében, 5 Zala megyében). A Muraközi Energetikai Ügynökség szakértői bemutatták a pályázati felhívást és az audittal érintett 10 háztartás kiválasztásának kritériumait, amelyekhez a munkacsoport tagjai tudásuk és szakértelmük alapján hozzászólásokat fogalmaztak meg. A szakértők által tett összes észrevételt figyelembe veszik a nyilvános felhívás elkészítésekor és véglegesítésében, amelyet a magyar partnerrel, a Zala Megyei Önkormányzattal együttműködve hoznak létre.

vissza...