Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Tavasszal megkezdődik a Kanizsa-Karost összekötő kerékpárút építése
2021.01.12

A projekt legújabb részleiről múlt pénteken tartott sajtótájékoztatót Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Tóth Lucia, Kisrécse polgármestere.


Cseresnyés Péter elmondta: két szakasszal, több, mint 300 millió forint pályázati támogatással épül meg a régóta várt kerékpárút.

Kanizsa közigazgatási határától Zalasárszegig a „régi hetessel párhuzamosan” kiépített kerékpárút épül, a többi szakasz pedig kijelölt kerékpárként biztosítja az eljutást Zalakarosba. Amellett, hogy a TOP-projekt jóvoltából kapott jelentős támogatást a projekt, a Mura Program részeként, a kerékpáros turizmust ösztönözve, jelentős összeggel járult hozzá a kormányzat.

 

Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy 2016 óta zajlik az említett projekt, az évek alatt a háttérben folyamatosan történt a munka. A kivitelezői szerződést is aláírták, amelynek köszönhetően tavasszal megkezdődhet a munka.

 

Tóth Lucia, Kisrécse polgármestere a sajtótájékoztatón annak adott hangot, hogy a településükön már régóta várnak a kerékpárút megépülésére, mivel ezidáig, a terület dimbes-dombos fekvése, kanyargóssága miatt balesetveszélyes volt a terep. Ám amint a projekt megvalósul, a sportolási lehetőség és a kerékpáros közlekedés biztonságos lesz.

 

Forrás: Zalai Hírlap

vissza...