Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Letették az M76-os autóút alapkövét
2018.02.26

Letették a 170 milliárd forintból épülő M76-os autóút alapkövét pénteken a Zala megyei Alsónemesapáti határában.


Az ünnepségen egyebek mellett elhangzott: Több évtizedes álom valósul meg azzal, hogy a zalai megyeszékhelyet gyorsforgalmi út köti össze a fővárossal. Ez alkalommal helyezték el  a 170 milliárd forintból épülő M76-os autóút alapkövét. A 2×2 sávos gyorsforgalmi út Zalaegerszeget a sármelléki repülőteret érintve kapcsolja majd össze az M7-es autópályával. Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy  a 34 kilométeres új gyorsforgalmi út beruházásában 2020 első negyedévéig elkészül a Zalaegerszeg és Alsónemesapáti között még hiányzó, mintegy másfél kilométeres szakasz négysávossá alakítása, valamint 2020 harmadik negyedévig az M7-es holládi csomópontjától Balatonszentgyörgyig tartó új nyomvonal 5,6 kilométeren. A kettő közötti szakasz tervezése is megkezdődött, az építkezések befejezését pedig 2022 végére prognosztizálják.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben