Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Gazdafórumot tartottak Lentiben
2018.02.28

A térség mezőgazdasági vállalkozóit, termelőit várták arra a gazdafórumra, melynek vendége dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt tegnap a város művelődési központjában.


A miniszter beszámolt a magyar gazdaság elmúlt nyolc évének eredményeiről, kiemelve, hogy a magyar mezőgazdaság mintegy másfélszeresére növelte kibocsátását ebben az időszakban, s ennek eredményeként mintegy 70 ezer új munkahely is létrejött, főként a Dunántúlon. A fórumot megelőző sajtótájékoztatón pedig elöljáróban elmondta: a mai találkozó jó alkalom arra, hogy meghallgassa a zalai gazdák problémáit és megismerje véleményüket.

Dr. Fazekas Sándor szót ejtett még egyebek mellett a szintén tegnap,  a muravidéki Dobronakon megrendezett mezőgazdasági konferenciáról is, melyen a szlovén agrárminiszterrel együtt vett részt. Mint mondta: kiemelt téma volt a közös agrárpolitika, a határon átnyúló együttműködés, illetve a muravidéki magyar gazdaságfejlesztési program, aminek teljes támogatási összege 1,2 milliárd forint és 330 pályázó szerepelt rajta sikeresen.

Az eseményen résztvevő Vigh László országgyűlési képviselő szintén az elmúlt 8 évben elért gazdasági növekedést hangsúlyozta. Kitért arra is, hogy helyes döntésnek bizonyult a földtörvény megalkotása, majd olyan zalai fejlesztésről szólt, mint a lenti szállodaberuházás, a zalaegerszegi tesztpálya és a zalalövői elkerülő út.

A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett a rendezvényen dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, az esemény házigazdája pedig Horváth László polgármester volt.  

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...